Vesić: Marković napada Kusturicu zbog spomenika Stefanu Nemanji, a seriju "Nemanjići" koja je bila fijasko podržao!


IZVOR: Republika - 20.08.2020 | 20:12


Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić je na svom fejsbuk profilu napisao da ne može da veruje da Goran Marković proziva Emira Kusturicu zbog spomenika Stefanu Nemanji. U to mu je teško da poveruje, tvrdi Vesić, jer je isti taj Marković podržao projekat "Nemanjići" na RTS-u koji je bio potpuni fijasko u svakom smislu!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Goran Vesić

- Goran Marković proziva Emira Kusturicu zbog spomenika Stefanu Nemanji!? Onaj isti Goran Marković koji je bio član žirija RTS za izbor scenarija za seriju o Nemanjićima za koju su potrošeni milioni evra, a koja je bila potpuni fijasko kako prema mišljenju kritike, tako i publike. Isti Goran Marković odlučio je kako će da izgleda serija o Nemanjićima. Serija u kojoj su Nemanjići prikazani kao uličari, a ne kao vladari. Serija u kojoj se Rastko Nemanjić zamonašio ispod ikone Svetog Save!? Emira Kusturicu kritikuje Goran Marković koji je pozivao umetnike da napuste pozorišta i institucije kulture da ne bi podržali Vučića. Isti taj Goran Marković koga RTS plaća za snimanje serija i filmova - napisao je Vesić.

Горан Марковић прозива Емира Кустурицу због споменика Стефану Немањи!? Онај исти Горан Марковић који је био члан жирија... Posted by Горан Весић on Четвртак, 20. август 2020.