SNS, DAČIĆ, ŠAPIĆ I METLA UMESTO BASTAĆA: Počelo formiranje vlasti na lokalu


IZVOR: Republika - 19.08.2020 | 04:20


Skupština opštine Stari grad, koju je donedavno vodio Marko Bastać, jedan od učesnika protesta koji je organizovao Savez za Srbiju, dobila novo rukovodstvo, a u novom sazivu lokalnog parlamenta je ukupno 56 odbornika, sa šest izbornih listi.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Marko Bastać

Pored naprednjaka, koji su na izborima održanim 21. juna osvojili najviše glasova u novom sazivu opštinskog parlamenta, biće koalicija SPS-JS, SPAS Aleksandra Šapića i lista Metla, koju predvodi DSS.

Na konstitutivnoj sednici je za novog predsednika Skupštine opštine izabran Dušan Petrić sa liste "Aleksandar Šapić - Pobeda za Stari grad", kojem su podršku glasovima, osim njegove, dale i liste oko SNS, SPS i Metle. Za njegovog zamenika izabrana je Nevena Dodić, magistar Fakulteta političkih nauka, sa liste SNS.

 

 
$bp("Brid_97774696", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

 

Posle potvrđivanja mandata u novom opštinskom parlamentu našle su se i poznate ličnosti, pa će tako SNS, između ostalih, predstavljati muzičar Oliver Mandić i bivši košarkaš Goran Grbović, dok je nosilac opozicione liste "Čuvamo stari grad" glumac Ljubivoje Tadić.

Vlast je formirana i u Kruševcu, a vladajuću većinu, pored SNS, čine SPS, JS, SNP i POKS.