Đurđev: Obrazovanje na daljinu meni zvuči kao ljubav na daljinu


IZVOR: Pink, Republika - 11.08.2020 | 11:05


Mladi su najveći potencijal čovečanstva i što se njihovog obrazovanja tiče tu moraju da se donose pametne odluke, saglasni su gosti "Novog jutra".

Foto: TV Pink/printscreen

Aleksandar Đurđev

Novinar "Večernjih Novosti" Dragan Vujičić je rekao da to da li će deca ići u škole od jeseni je svetska tema.

- Svet na različite načine to rešava, cela Skandinavija ide normalno u školu, oni su posle uspeha švedskog modela borbe protiv korone napravili i studije. Finska, Danska, a i Nemci takođe idu u škole...- rekao je Vujičić za Pink.

- 1,4 milijarde dece nije išlo u škole od marta i urađene su velike analize. Jedna američka analiza je objavila da je školovanje na daljinu bila katastrofa - istakao je on, dodajući da prema toj analizi najbolji đaci su bili 30 odsto lošiji nego prošle godine.

 

 
$bp("Brid_97139094", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

 

Kako kaže, Njujork koji je bio najzatvoreniji grad, njihov gradonačelnik se zalaže da se krene u školu.

- Mladi su najveći potencijal čovečanstva i tu se moraju doneti pametne odluke - istakao je Vujičić.

Kolumnista dnevnog lista "Alo" Aleksandar Đurđev rekao je da je 21. vek, vek znanja i informacija i dodao da mi kao društvo, država i odrasli ljudi možemo da ponudimo deci što kvalitetnije obrazovanje.

- Obrazovanje na daljinu meni zvuči kao ljubav na daljinu, to može u početku da bude interesantno, ali ne da bude nešto utemeljeno i da to bude neki pozitivan ishod, jer škola pored te obrazovne funkcije ima tu vasapitnu funkciju koju roditelji i porodica u jednom delu mogu da iznesu - rekao je Đurđev i dodao da generalno škola je veoma važna kako bi oblikovali ljude koji treba da budu lojalni državi u kojoj žive i da budu što produktivniji.