(VIDEO) SRPSKA NESLOGA DALA USTAŠAMA VETAR U LEĐA ZA "OLUJU": Ovaj snimak objašnjava kako su režimi iz Beograda i sa Pala izdali Krajinu


IZVOR: Republika - 05.08.2020 | 12:24


Rane koje i dalje peku!

Foto: youtube.com/Parovi TV HAPPY

Milošević i Tuđman

U danima od 4. do 7. avgusta, kada Srbija tuguje za ubijenim i prognanim sunarodnicima iz Hrvatske, koji su u udruženom zločinačkom poduhvatu proterani sa svojih vekovnih ognjišta, ne treba prenebegnuti činjenicu da je do monstruozne akcije "Oluja" dovela i tradicionalna srpska nesloga!

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Radovan Karadžić

 

 
$bp("Brid_96629370", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

Kao što je Srpski telegraf već objavio u specijali posvećenom "Oluju" koji je objavljen u utorak u štampanom izdanju, Slobodan Milošević, Radovan Karadžić i Milana Martić direktni su krivci zašto nije došlo do spajanja Republike Srpkse i Republike Srpke Krajine, što bi bez imalo sumnje odvratilo zvanični Zagreb od bilo kakvog pokušaja napada na srpske položaje.

 

Ovako, kada je bilo najpotrebnije, umesto sloge i jedinstva, glavešine na srpskoj strani podlegle su ličnim sujetama, a cenu je platio takozvani običan narod.

Kao što je Republika već pisala, general Milisav Sekulić koji je 1995. godine bio u Kninu kada je počela akcija, otkrio je da je Slobodan Milošević ostavio na celidu vojsku Republike Srpske, iako se 15 dana pre znalo da Hrvati spremaju napad.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Milan Martić

Umesto toga, otkrio je tada naš sagovornik, jedina poruka koju je tadašnji šef države imao za Srbe sa druge strane Drine, bila je "Ubijte se".

 

 
$bp("Brid_96629384", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});

Epilog je poznat i koban - Krajina je pala za tri dana, stradalo je oko 2.000 civila, a više od 250.000 je proterano.

 

O svemu ovome govori i video snimak sa Jutjuba objavljen 2019. godine, koji će ostati trajno podsećanje šta Srbi i Srbija više nikada ne smeju sebi da dozvole.

Snimak govori i o ličnim vezama Slobodana Miloševića i Franja Tuđmana, koji su privatno bili veoma bliski, iako su u javnim nastupima jedan za drugog okrivljavali za sve i svašta.

Pogledajte video.