Ispovest porodilje koja je bila u sobi sa PREMINULOM TRUDNICOM: Nikada neću zaboraviti STRAH u njenim očima, bila je HRABRA!


IZVOR: kurir.rs, republika.rs - 29.07.2020 | 08:13


Od trenutka kada sam saznala da sam pozitivna, dobila sam snagu da tog "uljeza" isteram iz svog tela, priča Sanja iz topličkog kraja, koja je u 5. mesecu trudnoće pobedila koronu i preksinoć, iz niškog Kliničkog centra, puštena na kućno lečenje. Sanja je, inače, bila cimerka trudnici iz Vranja (35) koja je preminula posle porođaja.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Foto: Ilustracija

Radost zbog ponovnog susreta sa svojom decom, posle 12 dana bolničkog lečenja, pomutila je strašna vest koju je Sanja saznala juče pre podne.

- Bile smo u istoj sobi i nikada neću zaboraviti taj strah u njenim očima. Nismo smele da pričamo da bi se ona odmarala što više, jer je bila u teškom stanju. Stalno sam joj prilazila da je pitam kako je, treba li joj nešto. I ona je bila hrabra, ali očigledno da to nije bilo dovoljno - opisuje svoje bolničke dane sa preminulom cimerkom i dodaje:

 
$bp("Brid_96010242", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"234"});

- Te noći kada je trebalo da je stave na respirator i ja sam se uplašila kao nikada pre toga. Ali jedna doktorka prišla je i umirila me rečima da se meni to neće desiti. Nadalje sam svakog dana pitala za Brankicu, verovala da će i ona uspeti da ode svojoj kući, zajedno sa bebom.

Sanja priznaje da se strah ponovo javio kada su joj rekli da će da ide kući.

- Bolničko okruženje nije lepo, ali daje sigurnost. Bilo šta da primetim da nije kako treba, odmah sam zvala lekare. Još imam tahikardiju i bolove u bubrezima, nije mi se vratilo čulo mirisa, ali su mi svi ostali parametri dobro i, što je najvažnije, nisam više pozitivna - kaže i dodaje da joj je velika briga bila to što su ona i njena deca astmatičari.

 
$bp("Brid_96010254", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"238"});

- Brinula sam za ovo u stomaku, ali i da nisu pozitivne moje ćerkice koje su ostale sa mojom sestrom, jer je suprug bio poslovno odsutan. One su dobro i sada smo konačno zajedno - kaže Sanja.

Svim trudnicama poručuje da paze. Kaže, ni sama ne zna gde se zarazila, jer se nije rizično ponašala.