Republički javni tužilac na sastanku sa generalnim tužiocem Španije


IZVOR: Republika - 19.10.2017 | 12:17


Republički javni tužilac Zagorka Dolovac sastala se danas, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova dr Nebojšom Stefanovićem, sa generalnim tužiocem Španijem Hoseom Manuelom Mazom.

Foto: Promo foto

Dogovorena zajednička borba protiv kriminala: Stefanović sa Zagorkom Dolovac i Hoseom Manuelom Mazom

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj i budućoj saradnji i zaključeno da je bliska međunarodna saradnja ključ uspeha u borbi protiv organozovanog kriminala, terorizma i drugih teških krivičnih dela, posebno u svetlu povećanih kriminalnih i bezbednosnih pretnji.

Republički javni tužilac i generalni tužilac Španije potpisali su danas protokol o saradnji u cilju unapređenja memoranduma o saradnji iz 2006. godine, kojim je predviđena mnogo bliskija saradnja tužilaštava dve zemlje u borbi protiv transnacionalnog kriminala, uključujući organizovani kriminal, terorizam, korupciju, trgovinu narkoticima, ljudima i oružjem, krijumčarenje ljudi, pranje novca, oduzimanje imovine proistekle iz krivičnog dela i visokotehnološki kriminal.

Ovim dodatnim protokolom još više će se učvrstiti dugogodišnja uspešna i prijateljska saradnja tužilaštava Republike Srbije i Kraljevine Španije.