SRAMAN POTEZ LUTOVCA: Izbegao susret sa veteranima DS, ovo je razlog


IZVOR: kurir.rs, Republika - 13.05.2020 | 16:53


Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac odbio je da razgovara sa veteranima DS koji su želeli da mu skrenu pažnju da većina članova nije zadovoljna njegovim radom i postupcima, da mu predaju potpise za zakazivanje sednice GO u nedelju, ali i da od njega traže da se povuče.

Foto: youtube.com/Radio-televizija Vojvodine

Zoran Lutovac

Ljudi koji su najduže u DS, poput Dragoslava Šumarca, Gorice Mojović, Vladimira Domazeta, Gorana Ćirića, Lejle Ružić, želeli su sastanak sa Lutovcem, ali je on to u startu odbio, otkriva izvor Kurira.

- Planirali su da mu kažu da nisu zadovoljni njegovim radom i da mu skrenu pažnju na sva dešavanja u poslednje vreme i to da većina želi da ga smeni prvom prilikom. Pripremili su i 140 potpisa članova koji zahtevaju da se Glavni odbor održi u nedelju, 17. maja, a ne 31. maja, za kada ju je zakazao Lutovac. Međutim, Lutovac je praktično odbio i da čuje za taj sastanak - kaže naš izvor iz DS.

Dodaje da se zbog toga ova stara garda demokrata dodatno razočarala u Lutovca. - To je bilo strašno ponižavajuće. Shvatili su da se Lutovac ponaša potpuno nedemokratski i da je sramotno da s takvim stavovima vodi stranku. Ovo je bio veliki udarac za staro članstvo i još jedan razlog da na Glavnom odboru većina izglasa nepoverenje predsedniku - priča sagovornik.

Demokrate su imale plan i da se oko 18 sati u sedištu Gradskog odbora DS održi sastanak sa Klubom prijatelja demokratije, na kojem bi bili Vesna Pešić, Vida Ognjenović, profesor Dragor Hiber...

Podsetimo, zakazivanje i održavanje GO DS traje već mesecima, a kada je sednica konačno zakazana za 14. mart, otkazana je zbog epidemije koronavirusa i zabrane okupljanja.

Nezadovoljno članstvo insistira da se ona zakaže što pre, ali Lutovac odlaže, jer zna da će se na njoj glasati o njegovoj smeni, za koju, kako tvrde demokrate, postoji većina.