ODNOSI SRBIJE I RUSIJE: Lavrov 23. februara u Beogradu?!


IZVOR: Tanjug - 30.09.2017 | 19:22


Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov posetiće Srbiju 23. februara naredne godine jer se tada obeležava 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa izmedju Rusije i Srbije, rekao je za Sputnjik ministar spoljnih poslova Ivica Dačić posle posete Moskvi.

Foto: Tanjug

Redovan sastanak uoči sednice Mešovitog komiteta za saradnju Ruske Federacije i Srbije

Po povratku iz Moskve, gde se sastao sa visokim ruskim zvaničnicima, Dačić je rekao da je Srbiji veoma značajna podrška Rusije kada je rec o pokušajima Prištine da se učlani u Interpol ocenivši da će biti značajna pomoć Moskve i u sprečavanju da Priština postane članica Unesko. 

Dačić je o razgovorima koje je imao u Moskvi rekao da je to redovan sastanak uoči sednice Mešovitog komiteta za saradnju Ruske Federacije i Srbije.

- Sastanak predsedavajućih, (Dmitrija) Rogozina i mene sa grupom ministara. Dogovorili smo se da naredno, 16. zasedanje Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju bude održano u decembru u Novom Sadu - rekao je Dačić.

On je dodao da je konstatovano da ekonomska saradnja dve zemlje napreduje i da je povećan obim spoljnotrgovinske razmene.

Dačić se u Moskvi sastao i Lavrovim s kojim se saglasio da su odnosi dveju država u uspunu u svim oblastima.