Goran Rakić: Za KiM i opstanak Srba 150 miliona evra


IZVOR: Tanjug, Republika - 29.12.2019 | 12:13


Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da će sredstva od 150 miliona evra koja su opredeljena planom "Srbija 2025" za Kosovo i Metohiju unaprediti uslove života i najdirektnije podržati opstanak i ostanak srpskog naroda.

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

Goran Rakić

On je u ime srpskog naroda i svih građana na KiM koji, kako kaže, Srbiju smatraju svojom otadžbinom zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću što su investicionim planom obezbeđena ta dodatna sredstva.

- Politika predsednika Aleksadra Vučića, koja je rezultat teških ali uspešnih reformi koje je sproveo u našoj Srbiji, znači otvaranje novih radnih mesta, jačanje infrastrukture i privrede na Kosovu i Metohiji čime se najdirektnije podržava opstanak i ostanak srpskog naroda - istakao je Rakić, saopštila je SL.

On je podsetio i da su ovo dodatna sredstva, pored redovnih izdvajanja koja su najveća u zadnjih nekoliko decenija, a zahvaljujući kojima se trenutno realizuje više od 349 projekata, čime se pozitivno menjaju sve srpske sredine na Kosovu i Metohiji.

- Svesni odgovornosti koju nosimo kao predstavnici srpskog naroda na našoj svetoj zemlji, pružamo punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi za mir i prosperitet celokupnog srpskog naroda, kako u Srbiji tako i u rasejanju, a koji se suočava sa strašnim pritiscima i iskušenjima. Zato je više nego potrebno da se okupimo i jedinstveni i složni radimo u cilju daljeg jačanja naše otadžbine i zaštiti interesa našeg naroda - poručio je Rakić.

On je ukazao da neprijateljima srpskog naroda smeta jačanje naše zemlje pod vođstvom predsednika Vučića.

Smatra i da zato svi građani treba da se ponašaju odgovorno i stanu u zaštitu politike koju Vučić sprovodi uprkos, kako kaže, podmetanjima i lažima kojima "kvazi opozicionari nastoje da skrenu pažnju javnosti sa očiglednog ubrzanog napretka naše zemlje".