POTVRĐENO: 2020. godine Šojgu dolazi u Srbiju


IZVOR: sputniknews.com, Republika - 23.12.2019 | 17:37


Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu posetiće Srbiju tokom 2020. godine, potvrđeno je danas na sastanku ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina i ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Vulin i Šojgu

Ministar Vulin i ambasador Bocan-Harčenko saglasili se da je saradnja dveju zemalja unapređena zahvaljujući odličnim ličnim odnosima predsednika i vrhovnih komandanta Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, o čemu svedoči i njihov poslednji susret u Sočiju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ruski ambasador uručio je ministru Vulinu poziv da učestvuje na "Moskovskoj konferenciji" u aprilu naredne godine.

Ministar Vulin je poručio da je Srbija posvećena vojnoj neutralnosti i da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku, uz istovremeno održavanje dobrih odnosa sa partnerima i na Istoku i na Zapadu.

 

 

On je naglasio i da je ova godina bila najuspešnija ikada po broju realizovanih aktivnosti.

Kako je istakao ministar Vulin, Srbija nastoji da razvija i dalje unapređuje saradnju sa ODKB, kao i bilateralne partnerske odnose sa njenim državama-članicama.

Ambasador Bocan-Harčenko istakao je da se saradnja u oblasti odbrane Srbije i Ruske Federacije konstantno razvija i da vojnotehnička, vojnoekonomska i vojnoobrazovna saradnja predstavljaju značajan segment bilateralne saradnje.