Srpska lista o izjavi albanskog ministra Cakaja


IZVOR: Tanjug, Republika - 06.12.2019 | 19:23


Srpska lista kritikovala je u današnjem seopštenju za medije albanskog ministra spoljnih poslova Genta Cakaja koji je uporedio predsednika Aleksandra Vučića s ministrom propagande nacističke Nemačke Jozefom Gebelsom zbog toga što je Vučić rekao da su navodi o zločinu nad civilima u Račku izmišljeni.

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ/Srpska lista

SL

- Gospodin Gent Cakaj, prvi državljanin Srbije na ministarskoj funkciji u Republici Albaniji, ''pobrkao je lončiće'' optuživši predsednika Vučića za iskrivljavanje istine - navodi SL u saopštenju te podseća albanskog ministra da su "njegovi sunarodnici bili članovi zloglasne es-es divizije ''Skenderbeg'', dok su Srbi sa nacistima bili zakleti neprijatelki''.

Srbi su i danas odlučno odani tradicijama antifašizma, navodi SL uz poruku da i revolt zbog presude Ivanu Todosijeviću ima upravo antifašističku dimenziju. - Dižući glas u odbranu našeg kolege Todosijevića i njegovog prava da govori istinu suprotstavljamo se upravo društvenoj klimi i sudskoj praksi koja kao da je vremeplovom dopremljena iz 30-ih godina prošlog veka - navodi predstavnici Srpske liste i poručuje da su zahvalni Vučiću zbog toga što je "u ime pravde i istine još jednom nepokolebljivo stao u odbranu prava srpskog naroda na KiM". osovu i Metohiji.

Cakaj je na svom Tviter nalogu napisao da je "Gebels Miloševićeve propagande sada postao prvak u negiranju, omalovažavanju i trivijalizaciji ratnih zločina".