ĐORĐE MILIĆEVIĆ, SPS: Beskrupulozna kampanja protiv Vučića


IZVOR: Tanjug - 27.11.2019 | 18:02


Potpredsednik Skupštine Srbije Ðorđe Milićević ocenio je, povodom naslovne strane novog broja nedeljnika NIN, na kojoj je prikazan predsednik Srbije u kojeg je "uperena" puška, da je reč o nastavku beskrupulozne kampanje protiv predsednika Aleksandra Vučića, jer, ističe, kako drugačije tumačiti poruku koju svojom naslovnom stranom želi da pošalje NIN.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Đorđe Milićević

- Da li je ovo sloboda medija ili medijski linč i poziv na ubistvo legitimno izabranog predsednika države? Jer, šta drugo znači kada jedan medij na naslovnoj strani objavi fotografiju sa uperenom snajperskom puškom u predsednika Srbije - upitao je Milićević.

U izjavi za javnost, on navodi da je jasno da svaka naslovna strana nosi određenu poruku čitaocima.

- Da li na ovaj način neko otvoreno priželjkuje likvidaciju predsednika? Ovo je, po našem mišljenju, otvoreno crtanje mete na čelo i još jedan u nizu brutalnih poziva na nasilje - ocenio je Milićević.

Nismo ni sumnjali, naveo je on, da će ovo naići na oduševljenje jednog dela opozicije, jer evidentno je da traže način i put da po svaku cenu dođu do vlasti i privilegija bez izbora.


- S druge strane, očekujemo reakciju svih novinarskih udruženja kojima je još stalo do novinarske etike - zaključio je Milićević.