MITROVICA SLAVI ISTORIJSKU POBEDU SRPSKE LISTE


IZVOR: Tanjug - 06.10.2019 | 21:11


Pristalice Srpske liste, predvođene predsednikom SL Goranom Rakićem, ispred sedišta SNS kod spomenika knezu Lazaru, proslavili su apsolutnu pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima, na kojima su osvojili svih deset poslaničkih mandata garantovanih za Srbe.

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

Goran Rakić slavi pobedu

Slavlje je otpočelo pošto je, po okončanju obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je saopštio izborne rezultate, Rakić pred Mitrovčanima proglasio ubedljivu pobedu.

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

Posle Rakićevog govora zasvirali su trubači, a članovi SNS i Srpske liste veselili su se uz zvuke "Vidovdana", "Svilen konac", "Moji su drugovi".

 

Rakić: Srbi veruju Vučiću

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je večeras da je, prema preliminarnim rezulatima, Srpska lista na prevremenim parlamentarnim izborima osvojila svih 10 mandata u kosovskom parlamentu i da je za SL glasalo više od 90 odsto birača u svih 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom.

Rakić je rekao da je Srpska lista u severnoj Kosovskoj Mitrovici osvojila 98,07 odsto glasova, a da je Samostalna liberalna stranka osvojila 0,47 odsto glasova, Pokret kosovskih Srba 0,76 odsto, a koalicija Sloboda 0,7 odsto glasova.

- Ovo je pokazatelj kome Srbi na KiM veruju, a veruju državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću - rekao je Rakić novinarima kod spomenika knezu Lazaru, gde je okupljenima građanima severne Mitrovice saopštio rezultate izbora.