DS otkačio Savez za Srbiju: Ipak ide na razgovore sa Mekalisterom


IZVOR: Republika - 04.10.2019 | 12:54


Dejvid Mekalister, predsednik spoljnopolitičkog odbora i izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, koji posreduje u razgovorima između predstavnika vlasti i opozicije o poboljšanju izbornih uslova, danas će razgovarati sa predstavnicima Demokratske stranke.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Dejvid Mekalister

Još kada je Mekalister najavljen kao posrednik u razgovorima, Dragan Đilas, lider Saveza za Srbiju, najavio je da na tim razgovorima neće učestvovati jer on poznaje celokupnu situaciju u Srbiji, ali na nju žmuri.

Nakon ovako oštre najave očekivalo se da niko od partija okupljenih u Savezu neće doći na razgovore sa Mekalisterom. Ali se dogodio preokret.

Predstavnici Demokratske stranke Zoran Lutovac i Balša Božovoić danas će imati sastanak sa Mekalisterom i razgovarati o uslovima za predstojeće izbore koji bi trebalo da se održe na proleće 2020. godine.

Da li ovo znači da je ideja bojkota propala i da DS planira da se ogluši o naređenja koja izdaje Dragan Đilas, pokazaće se nakon što se završi sastanak i saznamo šta je to rečeno, ili eventualno dogovoreno, na tom susretu.