Vesić: Đilas se ponašao kao pijani milioner koga ne interesuju državne pare


IZVOR: Republika - 26.07.2019 | 11:17


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ukazao je danas gostujći na Pink televiziji na, kako je rekao, organizovanu kampanju koju vodi bivša gradska vlast oko drveća.

Foto: www.beograd.rs

Goran Vesić

- U Beogradu je 2014. godine 14,2 odsto površina pod zelenilom, a danas je 15,1. Za pet godina povećanje je skoro jedan odsto. Sebi smo postavili cilj da ćemo imati 25 odsto pod zelenim površinama. Pošto su videli da su u Istanbulu počeli protesti protiv Erdogana zbog seče drveća u jednom parku, to je sad i njihova cela strategija - ocenio je.

Vesić je rekao i da Ðilas na jedan nacin vodi politiku u svojim firmama, a drugačije se ponaša sa novcem građana.

Njegova se politika, kako dodaje, zasnivala na tome da Beograd zavisi samo od jednog čoveka, a naša je da gradani odlučuju o tome i zato smo premenili Statut grada i tako uklonili i poslednji relikt Đilasove vlasti.

Povodom komentara Ðilasa da se sada više izdvaja za javni prevoz, Vesić je rekao da time pokazuju koliko je Ðilas beskrupulozan i koliko ništa ne razume.

- Ðilas je ostavio dve milijarde duga za javni prevoz, trudnicama 389 miliona dinara duga, porodiljama 6,3 milijarde dinara, socijalno ugroženim 124 miliona dinara, penzionerima 240 miliona dinara, javnim preduzecima 5, 3 milijarde dinara - rekao je Vesić,

- On se ponašao kao pijani milioner koga ne interesuju državne pare, ali svoje firme vodi kako treba - rekao je Vesić i podsetio da je Srbija u Ðilasovo vreme imala 79 odsto zaduženosti u odnosu na bruto društveni proizvod, a danas 50, da je tada rast BDP-a bio minus 3,9 posto a danas je plus 4,3 odsto. 

U Beogradu je u Ðilasovo vreme plata bila 460 evra, a danas je 575 evra, nezaposlenost 24 odsto a danas je ispod 10, rekao je Vesić i dodao da gradani to dobro znaju i zato ne glasaju za njega na izborima.

Kako je podsetio politika sadašnje vlasti upravo da se pomogne gradanima i da oni mogu da reše svoje probleme.