Tužilac bi da cenzuriše medije! Stanislav Dukić tužbama pokušava da zaustavi Srpski telegraf


IZVOR: E. S. T. - 10.07.2019 | 18:04


Tužilac Stanislav Dukić bi da cenzuriše medije! Dukić, protiv kojeg je podneto više različitih prijava, tužio je Srpski telegraf kako bi zaustavio pisanje o sprezi pojedinih tužioca sa kriminalcima, o čemu je u više navrata govorio biznismen Šemsudin Toković. Ovaj biznismen, koji je, kako kaže, morao da beži iz zemlje jer mu je život bio ugrožen, tvrdi da mu Dukić i dalje preti!

Foto: Printskrin

Stanislav Dukić

- Nakon što su pokušali da me ubiju u Novom Pazaru tužioci Stanislav Dukić i Edis Arifović su uništavali dokaze svesno i smišljeno, zbog čega su napadači oslobođeni. Disciplinski tužilac ih je oslobodio krivice, zbog čega sam prinuđen da se obratim i međunarodnom sudu pravde u Strazburu. Dukić je znao da će ga osloboditi. To je lično rekao našem zajedničkom prijatelju i dodao mu da ću ja zapamtiti dobro i njega i Arifovića - kaže Toković za Srpski telegraf.

O slučaju Šemsudina Tokovića svojevremeno je pričao i poznati beogradski advokat Božo Prelević, koji ga je zastupao nakon što su pucali na njega.

Dukiću smeta pisanje našeg lista o prijavama Šemsudina Tokovića podnetim protiv njega zbog sprege s kriminalcima

- To što su radili neki tužioci ja nisam video u svojoj dugogodišnjoj praksi. Nestajali su dokazi, a tužioci napredovali. Neposredni izvršioci su bili uhapšeni, ali nisu ispitani i nisu im uzete parafinske rukavice, već su pušteni odlukom tužilaštva i to sve sa njihovim pasošima BiH. Pušteni su i pre nego što je saslušan oštećeni Toković, koji je mogao da ih identifikuje, a Tokoviću su ti isti tužioci savetovali da se skloni u Nemačku - izjavio je tada Prelević.