ŽALILA SE VUČIĆU NA ALEKSANDRA JOVIČIĆA: Ovako maltretiraju građane na Paliluli!


IZVOR: E. S. T. - 28.06.2019 | 05:08


Jovičić je slagao narod, Ovča više neće glasati za njega. Rekao je da dođemo u opštinu da pričamo, a nijednog nije primio. Narod po šest puta zakazuje i čekaju kao budale - zavapila je meštanka Ovče predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom nedavnog obilaska poplavljenih naselja na levoj obali Dunava.

Foto: Printscreen/youtube

Vučić u Ovči

Žaleći se na rad prvog čoveka opštine Palilula Aleksandra Jovičića, koji je i sam bio prisutan, meštanka je navela i da je veliki broj kanala u ovom delu Beograda zatvoren, zbog čega i izbijaju poplave, kao i da im nadležni brane da govore o problemima u opštini.

VREĐAJU ME I UĆUTKUJU

- Imam 65 godina i sama živim. Došla sam iz Ovče ovako sva prljava da kažem šta se sve radi - požalila se Vučiću i nastavila kako su mnogi odvodi neplanski zazidani, zbog čega malo, malo isplivaju fekalije.

Ona je optužila predsednika paliluske opštine, na kojoj se nalaze Borča, Ovča, Krnjača i Kotež, da je dozvolio da se pojedini objekti grade i da je zbog toga nastao problem.

- Dao je dozvolu da se neke firme grade, sve su kanale zatvorili. Eno tamo su otvorili i pekaru. Ja govorim svaki put na sastanku stranke, nemam kome da pričam, svi me ućutkuju, mi ne možemo da kažemo jednu jedinu reč. Vređaju me da sam maloumna - navela je ona.

A Vučić joj je na to odgovorio da razume o čemu govori.

- Mnogi lokalni funkcioneri su dozvoljavali ilegalnu gradnju kako bi stavili neki dinar u svoj džep. Ja to znam, mislite da sam glup. Ali ne mogu da stignem iz Brisela i Njujorka i svih drugih poslova u svako mesto u Srbiji. I ne zanima ko će na kraju za koga da glasa, već da ljudi dobiju rezultat o kome smo govorili - poručio je Vučić, koji je najavio da će u februaru 2020. početi izgradnja kanalizacione mreže na levoj obali Dunava.

Da ilegalna gradnja jeste najveći problem tog dela Beograda, smatra i Goran Rodić iz Građevinske komore Srbije, jer je, kako kaže, najveći deo tih naselja izgrađen na divlje.

- Kažu da 85 odsto Borče, Ovče i okolnih naselja nema kanalizaciju. Nemaju, jer je tih 85 odsto divlja gradnja! Svi ti koji nemaju kanalizacionu mrežu sagrađeni su na divlje - rekao je Rodić za RTS.

Odgovarajući na optužbe koje je na njegov račun izrekla meštanka Ovče, Jovičić kaže da one nisu tačne, kao i da građani uzalud čekaju da ih primi.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Aleksandar Jovičić

JOVIČIĆ: NAŠA VRATA SU OTVORENA

- Samo za poslednjih godinu i po dana primili smo više od 800 njih. Mi smo najbolji primer otvorenih vrata, redovno održavamo sastanke sa građanima u opštini i u mesnim zajednicama. Možda to nije dinamika kakvu oni očekuju, ali taman posla da ih ne primamo - tvrdi Jovičić.

JOVIČIĆ: Podneli smo rekordnih 65 prijava zbog divlje gradnje

Govoreći o divljoj gradnji, on ističe da je opština Palilula otkako je on predsednik podnela više krivičnih prijava nego što je to učinjeno ukupno za poslednjih deset godina.

- Osnovnom tužilaštvu smo podneli rekordnih 65 prijava, što nije zabeleženo u poslednjoj deceniji, i to su egzaktni podaci. Inače, u Ovči je, odakle je ta gospođa, zabeležena najmanja divlja gradnja. Na tom potezu gotovo da nema gradnje, to je najmanje naseljeno mesto - ističe Jovičić.