ODBIJENA ŽALBA! Osuđeni za ubistvo Ćuruvije ostaju u kućnom pritvoru


IZVOR: srbijadanas, Republika - 22.05.2019 | 12:13


Apelacioni sud pravosnažno je odbio žalbu Tužilaštva za organizovani kriminal da se dvojici prvostepeno osuđenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine odredi "klasičan" umesto kućnog pritvora uz elektronski nadzor u kom su dve godine.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">e-stock/M. RAFAILOVIĆ/pixabay/Profimedia</a>

Foto: Ilustracija

Tadašnjim pripadnicima je ova mera produžena 5. aprila odlukom Specijalnog suda nakon izricanja prvostepene presude kojom je Milan Radonjić osuđen na 30, a Ratko Romić na 20 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu odnosno jer su NN licu pripremili "teren" za ubistvo novinara.

Presudom Specijalnog suda od 5. aprila ove godine pored Radonjića i Romića za ubistvo Ćuruvije osuđeni su i tadašnji šef beogradskog centra DB Milan Radonjić na 30 godina zatvora, a pripadnik rezervnog sastava DB Miroslav Kurak na 20 godina zatvora.

Radomir Marković u zatvoru već služi kaznu od 40 godina zatvora zbog četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali u oktobru 1999. godine, a kako se u sprskom pravnom sistemu kazne ne sabiraju ostao je osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.