VUČIĆ IDE U ZAGREB: Očekuje poziv od Kolinde do kraja godine


IZVOR: Tanjug - 30.08.2017 | 03:00


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobiće uskoro poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da do kraja godine zvanično poseti Zagreb, pišu današnje "Večernje novosti".

Foto: Tanjug

Vučić očekuje Kolindin poziv

Time bi bila otvorena nova faza u odnosima dve države, a ubrzo za njom usledio bi i susret premijera Ane Brnabić i Andreja Plenkovića, navodi list, pozivajući se na izvore bliske hrvatskoj predsednici. 

Vučić i Grabar Kitarović će tokom susreta u Zagrebu razgovarati o svim temama koje opterećuju bilateralne odnose, od onih iz prošlosti, poput rešavanja sudbine nestalih i vraćanja kulturnog blaga, do graničnih pitanja i ekonomske saradnje.

Predsednici Srbije i Hrvatske će, pre Zagreba, imati priliku za susret i na marginama Opšte skupštine UN u NJujorku, a razmatra se i mogućnost da sastanci državnog vrha Hrvatske i Srbije ubuduće budu češći, napominju "Novosti".


- Bilo bi izuzetno dobro kada bi se predsednici dveju država, ali i premijeri redovno sastajali, bar jednom godišnje. Sada je trenutak za novi početak odnosa i hrvatski vrh u tom smislu i čeka dolazak Vučića u Zagreb - piše list pozivajući se na izjavu jednog istaknutnog hrvatskog diplomate.

Očekivanja Zagreba od bilateralnog sastanka su izuzetno velika i poseta se već najavljuje kao prelomna za normalizaciju odnosa i zatvaranje "stare knjige" nesporazuma, dodaju "Novosti".