Dačić: Nisam diskriminisao medije


IZVOR: b92.net - 22.08.2017 | 21:51


Srpski šef diplomatije Ivica Dačić kaže da nije diskriminisao medije kada je samo za Tanjug dao izjavu posle odluke da se iz Skoplja povuku srpske diplomate.

Foto: Tanjug

Nije davao izjave: Ivica Dačić

- Nisam nikoga diskriminisao. Tanjug mi je prvi tražio izjavu, i nakon toga nisam nikome davao izjave. Ni agencijama, ni štampanim niti elektronskim medijima - rekao je Dačić za izdanje lista Danasa od srede, 23. avgusta.

Novinske agencije Beta i Fonet oštro su protestovale zbog "diskriminatorske odluke Ivice Dačića da izjavu o izuzetno važnom pitanju međunarodne pozicije i bezbednosti zemlje, kao što je povlačenje osoblja ambasade Srbije u Skoplju, da samo Tanjugu čiji je rad odlukom Vlade prestao još pre više od godinu i po dana". 

Glavni i odgovorni urednik Bete Dragan Janjić rekao je da je Beta imala prva informaciju o događajim u Makedoniji jer u Skoplju ima dopisnika te da je istog momenta poslala zahtev za izjavu Dačića izjavu. 

- Odgovorili su nam da će se obratiti svim medijima saopštenjem da bi nas naknadno MSP obavestilo da će Dačić dati izjavu samo Tanjugu - kazao je Janjić. 

Glavni i odgovorni urednik Foneta Zoran Sekulić rekao je za Danas da je pozvao Ministarstvo da pita kada će biti konferencija za novin