Duško Knežević izneo prljav veš iz prošlosti: Tadić je umislio da će Milo da ga ubije


IZVOR: Tanjug - 21.02.2019 | 17:38


Predsednik Atlas grupe Duško Knežević rekao je za magazin Nedeljnik da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić umislio da Milo Đukanović hoće da ga ubije i da je tako poremećena politička i bilo kakva saradnja između Srbije i Crne Gore u to vreme. On je u intervjuu istakao da je Đukanović kupovao svake izbore tako što je reketirao privrednike.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Duško Knežević

Knežević je rekao da su odnosi Crne Gore i Srbije bili bolji kada je na vlasti bio Tadić.

- Odnosi Tadića i Đukanovića bili su jako zategnuti, iako sam ja bio dobar sa Tadićem i imao dobru relaciju sa DS od samog osnivanja. Onda je Tadić umislio da Đukanović hoće da ga ubije. Tako je poremećena i politička i bilo kakva druga saradnja između Srbije i Crne Gore. Ja sam dodatno bio meta jer su, pošto sam prodao dve banke i jednu osiguravajući kuću, govorili da sam izneo pare iz Srbije i odneo ih Đukanoviću. Zamerali su mi što sam podržao referendum u Crnoj Gori i što sam promovisao Crnu Goru za članstvo u NATO - istakao je Knežević za Nedeljnik.

U Crnoj Gori raspisana je poternica za odbeglim Kneževićem kojeg pravosudni organi terete za utaju poreza i pranje novca.

 

 

Na pitanje kada je odlučio da okrene leđa Đukanoviću, šta je bila kap koja je prelila čašu, Knežević je rekao da je to bio političko-mafijaški atak koji je počeo hapšenjem njegovih saradnika i upadom u Atlas banku i IBM banku, što je sprovedeno uz Đukanovićevu saglasnost.

- Odlučio je da me proglasi za kriminalca i uhapsi da bi se domogao imovine Atlas Grupe koju smo stvarali 30 godina. Puklo je kada je Đukanović odlučio da pokrene svoju hobotnicu i preko specijalnog tužioca, Privrednog suda i Centralne banke pokuša da uništi Atlas Grupu, mene zatvori, a on i njegova familija preko lokalnih firmi sve preuzmu. Reč je o imovini vrednoj najmanje pola milijarde evra - rekao je.

Ništa više sa Milom

Knežević je kazao da susret sa Đukanovićem više nije moguć.

- Sve je otišlo toliko daleko da je nemoguća bilo kakva komunikacija. Ja je ne želim, moj jedini cilj je da svi znaju ko je u stvari Đukanović, čime se služi da bi opstao na vlasti i gomilao moć. Kupovao je svake izbore tako što je reketirao privrednike. Ništa mi nije preče nego da se sazna puna istina o njemu i kriminalnoj kliki oko njega koja celu Crnu Goru doživljava kao svoj posed i smatra da ima pravo na sve što im se svidi", rekao je Knežević.

Oglasio se i Tadić

Foto: Tanjug

Inače, ovim povodom oglasio se i bivši predsednik Srbije Boris Tadić, koji je na Tviteru napisao:

- Procene o bezbednosnoj ugroženosti predsednika nisu predmet njegovog mišljenja, umišljanja ili utisaka, već isključivo nadležnost bezbednosnih službi. Bilo je procena nadležnih o takvim pretnjama od strane nekih poslovno-kriminalnih krugova iz CG, ali nikada od Đukanovića - naveo je Tadić