Vanredni parlamentarni izbori?! Evo šta kaže predsednik Vučić


IZVOR: Tanjug - 15.12.2018 | 20:31


Predsednik Srbije Aleksandar Vucić izjavio je večeras da to da li će biti vanrednih izbora ne zavisi od njega, već od situacije u zemlji i na Kosovu i Metohiji.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Aleksandar Vučić

On veruje i da bi SNS na izborima ostvarila do sada najveću pobedu, imajući u vidu rezultate istraživanja, uprkos tvrdnjama nekih analitičara i opozicije, ali kaže: 

- Sta bismo time dobili? To je pitanje i za moje saradnike... 

Vučić je za tv Prva naveo i da su trendovi drugačiji od onih kako neko misli i da ne mora da čita procene, jer svakih sedam dana rade istraživanja javnog mnjenja.

Upitan da li će ići na izbore da bi se zajedno održao i referendum o KiM, kaže da to nema smisla, jer se na taj način ne može rešavati nešto što nije ni na vidiku i da to zna, jer učestvuje u pregovorima o resavanju kosovskog pitanja. 

 

 

On je podsetio i na to koliko su dobili Jeremić i Janković zajedno u Beogradu, 32 odsto, a Janković u Beogradu sam 26 odsto, da bi nekoliko meseci kasnije svi zajedno kandidovali Ðilasa i da je on dobio svega 18 odsto.

 

Izbori u Lučanima

Kada su u pitanju sutrašnji lokalni izbori u četiri opštine, ocenjuje da će biti tesno. 

Kaže i da deo opozicije učestvuje samo na izborima u Lučanima, jer očekuju da će tamo moći da formiraju vlast, a ostale opštine ih ne interesuju.

- Zajedno su Velja ilić i Obradovic imali 27 odsto, ne idu u druga mesta, jer ih ne interesuju, već misle da će ovde da pobede, da bi rekli ''novi uspeh''. Velja i Obradović očekuju 45 odsto i da formiraju vlast u Lučanima", objasnio je Vučić.

On je međutim dodao da SNS zastupa drugačiju politiku i da se ponaša odgovorno.