"Kad god hoćete na izbore - idemo na izbore"


IZVOR: Tanjug - 13.12.2018 | 17:05


Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je večeras da opozicija poslednjih dana pokušava nešto da uradi na silu, da na silu samo i mogu da pokušavaju, ali da on pod pritikom ne popušta.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Aleksandar Vučić

- Izbore možete da dobijete. Uvek. Kad god hoćete izbore - idemo na izbore, neka narod odluči i neka kaže - rekao je Vučić u Guči, na tribini SNS pred lokalne izbore u nedelju.

On je rekao da je na izbore uvek spreman. Narod, kaže, odlučuje, a ne sila.

Nema vlasti na silu

- Ako odluči drugačije i hoće da vrati na vlast najgore lopove, koji su razorili fabrike, neka narod tako odluči - poručio je i dodao:

- A, to da ćete na silu da dolazite na vlast, taj film nećete da gledate.

Ponovio je da mogu da vrše pritisak, da može da ih se skupi i 100 miliona, ali da on pod pritiskom neće da popušta.

- Ali, ću vam dati izbore. Ima li šta demokratskije? - upitao je on.

Kako je primetio, govore mu da ne sluša narod.

- Ne, ja samo narod i slušam - rekao je Vučić i dodao da se narod sluša samo na izborima, koji su jedino mesto i trenutak kada se narod sluša.

- I nigde drugo, jer posao posle toga nije da se dodvoravaš i podilaziš narodu - rekao je Vučić.

 

 

On je zahvalio svima koji su, kako je rekao, razumeli šta znači odgovorna i ozbiljna politika i koji nisu glasali i podržavali "šarene laže" i priče "glasajte za nas, biće sve u redu".

- A, kada ih pitate koja je njihova politika po pitanju Kosova - ne znamo, ali smo protiv bilo čega. A, da li biste nešto da uradite oko Kosova - pa, ne bismo. Je l'' biste da branite naš narod - pa, ne bismo, a kako da ga branimo iz Njujorka ili naša deca iz Londona... A, da li ćemo da imamo mir - pa, nemoj da imas mir, jer si onda izdajnik. Pa za šta ste - pa, ne znamo, ali smo protiv Vučića - rekao je on. 

To nije, kako je rekao, nikakva politika, već politika prospasti i razaranja Srbije.

Oni računaju da imaju 45 odsto i da mogu da nas pobede i zato je svako od vas važan. 

- Ja se nadam da možemo u finišu njih 20, 25 da pobedimo, jer su ljudi u Dragačevu ozbiljni i odgovorni - rekao je Vučić.

Oni koji misle da će lako da pobede Srbiju grdno su se prevarili, rekao je Vučić i ddoao da u poslednje vreme srbija diplomatski pobeđuje, a nastaviće to i dalje.

Ne damo obraz Srbije

- Ovo im je moja poruka da ne pomisle da će u svim drugim stvarima lako Srbiju da pobeđuju i gaze. Nikome nećemo dati obraz Srbije, nikome nećemo dati naš narod na Kosovu, ni bilo gde da zivi - podvukao je lider SNS.

Ako pobede čestitaćemo, ali da probamo da ih pobedimo za budućnost.

- Ja ću da vam govorim o odgovornosti i ozbiljnosti i da poverenje ne date onima koji vam pričaju bajke, već onim koji će rade, da budu posvećeni, kojima su rad i rezultati rada najvažnije a ne lično bogststvo - rekao je on, dodavši da od 2012. godine njegova šira porodica nema uvećanje imovine ni za dinar.