Južni krak Koridora 10 do kraja godine, ali bez njihove potvrde nema otvaranja


IZVOR: Tanjug, Republika - 28.11.2018 | 13:59


"Ceo južni krak Koridora 10 će, prema očekivanjima Koridora Srbije, biti završen do kraja godine, ali će se za otvaranje deonica čekati potvrda tog preduzeća da je auto-put potpuno bezbedan", izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Foto: Tanjug/M. MIRČETIĆ

Zorana Mihajlović

- Sve dok ne budemo dobili od Koridora Srbije jasan znak da je sve bezbedno i da može biti pusteno u saobraćaj, mi to nećemo uraditi. Ono što su sada prognoze jeste da ćemo do kraja godine proći automobilom južnim krakom - rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara tokom posete Kladovu.

- Obavešteni smo od direktora Koridora Srbije da ćemo, kao što smo i najavili, do kraja godine proći automobilima južnim krakom do Makedonije - kazala je ministarka.

Kako je rekla, nisu pravljena velika otvaranja u prisustvu medija na Koridoru 10, na primer, kada je puštena prošle nedelje doenica Donji Neradovac - Srpska Kuća - Levosoje od gotovo 10 km, kao i ranije deonice Staničenje - Pirot i Prosek - Bancarevo od 9,5 km.

- Mnogo deonica je pušteno u toku 2018. na Koridoru 10 - naglasila je Mihajlovićeva.

Ona je juče u Doljevcu rekla da će istočni krak Koridora 10, prema Bugarskoj, biti završen u prvom kvartalu 2019. godine.