Pogledajte kako je Vuk Jeremić za samo 19 sekundi slagao, a nije ni trepnuo!


IZVOR: Republika - 22.11.2018 | 12:18


Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić gostujući u emisiji za samo 19 sekundi uspeo je da slaže!

Foto: Tanjug/M. MARKOVIĆ

Vuk Jeremić

Naime, u prvi mah je rekao da je dobijao novac od svog prijatelja i bivšeg ministra unutrašnjih poslova Hongkonga Patrika Hoa i preko njegovog instituta i preko njegove kompanije, a zatim je ubrzo promenio ploču!

 

 

Činjenica da je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvan da svedoči u slučaju koji vodi američki sud protiv njegovog prijatelja i bivšeg ministra unutrašnjih poslova Hongkonga Patrika Hoa 27. novembra u Njujorku govori da je i sam umešan u kriminal i korupciju u tom međunarodnom slučaju.

 

 

Podsetimo, Jeremićev rad je pod lupom od kada je u SAD u korupcionaškom skandalu vrednom skoro tri miliona dolara uhapšen njegov prijatelj i bivši ministar unutrašnjih poslova Hongkonga Patrik Ho, kojem preti 30 godina robije.

Milionske uplate

Patrik Ho je pritvoren od novembra 2017, kada je bio generalni sekretar u Čajna enerdži fand komitiju (China Energy Fund Committee - CEFC), koji je pak finansirao Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), na čijem čelu je Jeremić, kao i njegovu firmu "Vuk Jeremić PR agencija za konsalting". Ukoliko bi se utvrdila odgovornost Jeremića, bivšeg predsedavajućeg Generalne skupštine UN, to bi nanelo ogromnu štetu ugledu Srbije.

Foto: Republika

Svi treba da znaju šta drugarstvo znači

Naime, od 2013. do 2015. uplaćeno je 764.000 dolara na račun njegove firme „Vuk Jeremić PR agencija za konsalting“, kao i milion dolara na račun CIRSD. To praktično znači da je Ho Jeremiću novac počeo da uplaćuje samo dva meseca nakon što je lider NS završio predsedavanje GS UN.