(FOTO) Suljin potpredsednik provocira: Esad Džudžo otcepio Sandžak i Vojvodinu


IZVOR: srbijadanas.com, Republika - 21.11.2018 | 21:01


Aktuelni potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Esad Džudžo, uoči formiranja novog saziva BNV, objavio je na "Tviteru" skandaloznu mapu regiona na kojoj je teritoriju Srbije "rascepkao" na "Kraljevinu Srbiju", "Kosovo", "Sandžak" i "Vojvodinu".

Foto: Tanjug

I on se "proslavio" besmislenim izjavama: Sulejman Ugljanin

Džudžova mapa samo je poslednja u nizu provokacija iz tabora Sulejmana Ugljanina, čiji je Džudžo bio kandidat i na nedavno održanim izborima za BNV.

Pre samo dve nedelje, Ugljanin je, obraćajući se svojim pristalicama, Srbiju nazvao fašističkom tvorevinom "koja želi da legalizuje genocid i zločine kao sredstvo osvajanja teritorija i rešavanja političkih pitanja".

 

Njegove pristalice tada su odgovorile skandiranjem "Sandžačka republika", "Suljo, mi te volimo" i "Vučiću, pederu"...

 

Posle tog skandala, predstavnici Ugljaninove liste "Samoopredeljenje" postigli su koalicioni dogovor sa listom "Vakat je" (koju je podržao Rasim Ljajić) i prihvatili njihove principe, koji uključuju i obavezu poštovanja Ustava i teritorijalnog integriteta Srbije.

 

Novim skandalom Džudžo je taj dogovor prekršio, ali predstavnici liste "Vakat je" u sredu nisu komentarisali njegov potez. Nije se oglašavao ni Ugljanin.