SELAKOVIĆ: Srbija dobro da zapamti ime svakog ko je svojim glasom podržao našu borbu! SE IZGUBIO SVAKU VRSTU KREDIBILITETA


IZVOR: Republika/D.B. - 17.04.2024 | 06:44


Ministar se oglasio na instagram mreži.

Foto: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs
SELAKOVIĆ: Srbija dobro da zapamti ime svakog ko je svojim glasom podržao našu borbu! SE IZGUBIO SVAKU VRSTU KREDIBILITETA

Nakon večerašnje odluke Parlamentarne skupštine Saveta Evrope ta panevropska institucija je izgubila svaku vrstu kredibiliteta i pokazala da bilo kome, a pogotovo Srbiji, nema apsolutno nikakvo pravo da govori o demokratiji, vladavini prava i zaštiti ljudskih i građanskih prava i sloboda, poručio je ministar Nikola Selaković posle sinoćnjeg sramnog glasanja u Strazburu.

- U ovoj organizaciji za Srbiju očigledno ne važe pravila kao za druge članice, što neodoljivo podseća na poredak koji je s kraja '30 godina prošlog veka uspostavljan u Evropi, a za koji smo mislili da je pobeđen 9. maja 1945. godine, a taj poredak je delio narode na one koji imaju i one koji nemaju pravo na državu, i one koji imaju i one koji nemaju pravo na postojanje, naglasio je on pa dodao:

 

 

- Još jednom su pokazali da međunarodno pravo, principi i bilo kakva vrsta dogovora za njih postoje samo onda kada su u službi njihovih interesa. Ili smo možda svedoci krojenja novog pravila koje teroristima u službi separatizma i cepanja međunarodno priznatih država, garantuje plasman u Savet Evrope, čak i onda kada su trgovali ljudskim organima Srba koje su otimali i ubijali.

Srbija ovo treba dobro da zapamti i zabeleži ime i prezime svakoga ko je svojim glasom podržao našu borbu za zaštitu našeg suvereniteta i nezavisnosti. Suverena i nezavisna, vojno neutralna Srbija odgovara samo i najviše nama, Srbima i svim građanima Srbije, zato je važno da je čuvamo i branimo i ne odustajemo, jer je istina na našoj strani. Samo tako se boreći uverićemo se da je i ova sramota Saveta Evrope, nešto zbog čega će jednoga dana crveneti i stideti se, a kao što kaže predsednik @avucic „Pobediće Srbija!"

BONUS VIDEO: