"POKUŠAĆE DA NAPRAVE NEKU VRSTU IZOLACIJE STVARANJEM NEGATIVNE ATMOSFERE" Miletić otkrio odakle slede napadi na našu zemlju


IZVOR: Republika/ T. J. - 13.04.2024 | 21:51


16. aprila će se razmatrati pokušaj prijema tzv. države Kosovo u Savet Evrope.

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ
"POKUŠAĆE DA NAPRAVE NEKU VRSTU IZOLACIJE STVARANJEM NEGATIVNE ATMOSFERE" Miletić otkrio odakle slede napadi na našu zemlju

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije za Kurir ocenjuje da će pritisci na Srbiju biti prisutni sve do završetka izbora u Evropi sredinom maja. On ističe da kampanja koja je pokrenuta ima za cilj da iskoristi sve mogućnosti za napadanje Srbije, delimično i iz Stejt departmenta, kako bi zaustavili Srbiju u daljem rastu i napretku. Miletić naglašava da je borba Srbije višestruko važna, kako bi se odbranile istina, pravda i vrednosti EU, te da se odvrati od narednih napada.

- Oni će u kampanji koju su pokrenuli iskoristiti sve mogućnosti za napadanje Srbije, jednim delom i iz Stejt departmenta, pokušaće da sve pokrenuto valorizuju u pokušaju da zaustave Srbiju u daljem rastu i napretku. Pokušaće da naprave neku vrstu izolacije stvaranjem negativne atmosfere. Zato je naša borba višestruko važna, da pokažemo da nismo mek orah, da branimo istinu, pravdu i vrednosti EU, te da pokažemo da je sve to u interesu svih nas, te da ih odvratimo od narednih napada - naglasio je Miletić.

Jedan od ključnih događaja koji će biti predmet pažnje jeste namera da se usvoji rezolucija o genocidu u Srebrenici pred Generalnom skupštinom UN. Ova tema, koja već godinama izaziva kontroverze i emotivne reakcije, ponovo će biti aktuelna i predmet rasprave.


Pored toga, 16. aprila će se razmatrati pokušaj prijema tzv. države Kosovo u Savet Evrope. Ova tema izaziva podeljena mišljenja i političku napetost u regionu, a odluka koja će biti doneta imaće značajan uticaj na buduće odnose i geopolitičku situaciju.

BONUS VIDEO: