"ALJBIN KURTI ŽELI DA PROTERA SRBE SA KOSOVA I METOHIJE PO SVAKU CENU" Dalibor Jevtić o hapšenju Sofronijevića


IZVOR: Republika/ T. J. - 13.04.2024 | 16:34


On je ukazao na slučaj Azema Kurtaja, koji je pucao na decu na Badnji dan, ističući da je sada tuži zbog optužbi za pokušaj ubistva.

Foto: Printskrin/TV Pink
"ALJBIN KURTI ŽELI DA PROTERA SRBE SA KOSOVA I METOHIJE PO SVAKU CENU" Dalibor Jevtić o hapšenju Sofronijevića

Današnji događaj na administrativnom prelazu Brnjak izazvao je burne reakcije u javnosti. Srećko Sofronijević, stanovnik Zvečana, uhapšen je bez ikakvog obrazloženja i s lisicama na rukama odveden južno od Ibra. Ovaj incident podstakao je reakciju predsednika opštine Štrpce, Dalibora Jevtića, koji je optužio Aljbina Kurtija za politiku proterivanja Srba sa Kosova i Metohije.

- Azem Kurtaj koji je pucao na decu na Badnji dan sada mene tuži zato što sam rekao sa je to bio pokušaj ubistva, Sofronijević koji je bio ranjen završava u zatvoru zato što je pucano na njega - izjavio je Dalibor Jevtić.

U saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističe se da je hapšenje Srećka Sofronijevića samo nastavak brutalnog progona srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Takođe, podseća se da je Sofronijević pretrpeo teške povrede u oktobru 2021. godine kada je bio meta Rosu policije koja je upala na sever Kosova i Metohije.


U trenutku hapšenja, Srećko Sofronijević se nalazio sa svojom suprugom, koja je postala očevidac ove najnovije represije kosovske policije. Njihovo svedočenje može biti od ključnog značaja za razjašnjenje okolnosti hapšenja i eventualno pružanje dodatnih informacija o ovom događaju.

Ovo hapšenje izazvalo je oštru reakciju javnosti, kako među lokalnim stanovništvom, tako i međunarodnim faktorima koji prate situaciju na Kosovu i Metohiji. Briga za ljudska prava i pravdu su ključni elementi koji se ističu u reakcijama na ovaj događaj.

Hapšenje Srećka Sofronijevića predstavlja samo jedan u nizu incidenata koji ukazuju na kontinuiranu napetost i probleme na Kosovu i Metohiji. Uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju, očekuje se dalje razjašnjenje ovog slučaja i pružanje odgovarajuće pravne zaštite uhapšenom Srbinu

BONUS VIDEO: