PRAVO LICE OPOZICIJE! Osvanule umrlice sa likom predsednika Srbije! ĐILASOVA POLITIKA: SMRT VUČIĆU!


IZVOR: Biljana BOJIĆ - 26.03.2024 | 21:30


Ovo je za svaku iole normalnu osobu duboko uznemirujuće, zato nadležni da rade svoj posao, poručila Ana Brnabić

Foto: Petar Divac, Vladimir Lukić
PRAVO LICE OPOZICIJE! Osvanule umrlice sa likom predsednika Srbije! ĐILASOVA POLITIKA: SMRT VUČIĆU!

Iako opozicionari okupljeni oko liste "Srbija protiv nasilja" Dragana Đilasa ne propuštaju priliku da provociraju haos dezinformacijama, vređanjem, nasiljem, čak i pretnjama smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, pa i njegovoj porodici, ovaj put su otišli korak dalje - objavili su umrlicu s njegovom fotografijom!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić poručila je da je ovo, i baš ništa drugo, rezultat Đilasove politike:

- Nadležni organi da rade svoj posao u skladu sa zakonom jer ovo niti je šala niti je zabavno, već je za svaku iole normalnu osobu duboko uznemirujuće i predstavlja jasnu i nedvosmislenu pretnju po život. I mi ćemo se protiv ovoga boriti svakog minuta, svakog sata, svakog dana, zauvek.

NEĆE VAM PROĆI!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Miloš Vučević

 

Miloš Vučević, predsednik SNS, kazao je da ovo nije samo gnusna politička poruka nego i slučaj koji moraju da istraže i hitno procesuiraju nadležni državni organi jer je na delu još jedna sramna i bestidna kampanja.

Malović: Poslednji čin nemoći

Branislav Malović, član Predsedništva SNS, kazao je da najnovija pretnja predstavlja poslednji čin mržnje i nemoći srpske opozicije, ujedinjene protiv sopstvene države:

- Oni koji su na najgori način iskoristili tragediju koja se desila i pod velom borbe protiv nasilja pokušali ponovo sebe na silu da dovedu na vlast, očigledno sada počinju da pucaju po svim šavovima i svoj bes što ne uspevaju da se dočepaju ponovo državne kase i da je pljačkaju više uopšte ne mogu da kontrolišu. Ovakve pretnje po život predsednika ne smeju da se tolerišu i zato pozivam nadležne organe da što pre reaguju u skladu sa zakonom.

- Pristalice Đilasove opozicije i njegove koalicije Nasiljem protiv Srbije, objavljivanjem umrlice Vučića još jednom pokazuju da je suština njihove politike nepatvorena mržnja prema čoveku, koji predstavlja instituciju predsednika republike - rekao je Vučević i dodao:

- Očito oni istu vrstu mržnje gaje i prema 2.500.000 građana Srbije koji su upravo Vučiću ukazali poverenje. Za njih termin fer-plej u politici ne predstavlja ništa. Za njih demokratski izbori nemaju vrednost. Za njih ne važe moralni standardi. Mi naprednjaci im jasno poručujemo: "Neće vam proći!" I na narednim izborima će ponovo pobediti ljubav. Ljubav prema Beogradu, narodu, Srbiji. A vas ostavljamo u političkoj tami koju sami gradite svojom mržnjom i lažima.

I Dejan Bulatović, poslanik s liste SNS, ocenio je da se opozicija predvođena Đilasom i Marinikom Tepić pretvorila u rasadnik nasilja i mržnje, s jednim jedinim ciljem - nasilno preuzimanje vlasti u Srbiji.

DIREKTNA POSLEDICA

- Svakodnevno, u neograničenim količinama, s medija i portala koji vire iz džepa Đilasa šire se gola mržnja i skandalozni napadi na Vučića, ali i na njegove roditelje, brata i decu. I to je direktna posledica politike koju sprovodi Đilas, mržnja, mržnja i samo mržnja, kojom, kako vidimo, inspiriše razne poremećene ljude koji po društvenim mrežama pišu i objavljuju ovakve stvari - kaže Bulatović.

Reagovanje poverenice

Foto: Tanjug

 

Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti:

- Objava lažne umrlice predsednika Vučića na društvenim mrežama krajnje je nedopustiva i za svaku osudu. Aludiranje na nečiju smrt predstavlja ekstremni vid političkog delovanja i u takvom izražavanju nema ničeg satiričnog niti duhovitog.

Sistem u čije vreme je streljan premijer Srbije, dodaje, izgleda ne zna ni za šta drugo, osim za nasilno uklanjanje političkih protivnika:

- Ali Đilas i njegovi besni psi moraju da znaju da ovo vreme nije njihovo i da je Srbija potpuno na strani Vučića. Mržnja nikada nije pobedila, građani će reći "ne" Đilasu i njegovoj šizofrenoj politici nasilja, koja do eskalacije dovodi tenzije u društvu.

Bonus video