OGLASIO SE NESTOROVIĆ! Evo šta kaže o članskoj knjižici Saveza komunista koja se pojavila u javnosti!


IZVOR: Republika/A.D. - 02.03.2024 | 15:35


Nakon što se pojavila fotografija članske knjižice Saveza komunista koja navodno pripada Branimiru Nestoroviću, on se oglasio za Republiku.

Foto: ST/Nemanja Pančić, Društvene mreže
OGLASIO SE NESTOROVIĆ! Evo šta kaže o članskoj knjižici Saveza komunista koja se pojavila u javnosti!

Branimir Nestorović se oglasio za portal Republika nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija na članske knjižice Saveza komunista Jugoslavije i to ni manje ni više, nego njegove, a poznato je da je u javnosti iznosio izrazito antikomunističke stavove. 

- Lažna, ja sam prvi asistent na Medicinskom fakultetu koji je izabran, a nije bio član Saveza komunista - rekao je Nestorović za naš portal, a onda i demantovao navode da je promenio sedam - osam stranaka zbog čega ga mnogi osporavaju:

- Samo Srpski pokret obnove (SPO) i kratko Demokratska stranka (DS).

Foto: Društvene mreže

Branimir Nestorović, članska knjižica SKJ

Inače, na pomenutoj fotografiji se vidi članska karta sa njegovim imenom, kao i podatkom da je u SKJ od septembra 1979. 

Reakcije na ovu člansku knjižicu su mnogobrojne  - od tvrdnji da je osnivač pokreta "Mi-glas iz naroda" licemer koji krije svoju "ružnu prošlost", pa do tvrdnji da se radi o montaži njegovih političkih protivnika.

Nestorović je u jednom prilikom ispričao da mu je otac bio šef Saveza komunista za valjevski srez i da je to spaslo njegovog ujaka da ne ode na Sremski front.

- Ja sam prilično rascepljena ličnost. Moja majka je bila građanska opcija a otac je bio do kraja komunista. Pravi iskreni komunista. Umirao je u bolnici i kaže mi: "Idi plati članarinu, nisam je platio za dva meseca, buniće se ovi". Staljina je obožavao ali nije smeo da priča o tome - pričao je tada i dodao da je njegova baba mrzela Tita:

- Kad je on umro, baba je rekla: "Sad sam izvršila svoj životni zadatak da nadživim onog skota". Ona je umrla sa 89 godina. Nije bila bolesna, jednostavno je odlučila da umre. Legla je u krevet i rekla - dosta. I nije više htela da jede... Imala je 30 kilograma kada je umrla. Tad sam video da čovek može da umre zato što je odlučio da umre.

BONUS VIDEO