SRBIJA DOBIJA NOVU VLADU DO POČETKA APRILA! Evo ko bi mogao da dobije ministarsku funkciju - OVA tri imena u igri za premijersko mesto!


IZVOR: Republika/J.B. - 20.02.2024 | 07:10


Predsednik SNS Miloš Vučević najavio je da bi Srbija trebalo da formira novu vladu početkom aprila.

Foto: google.com/maps/prinscreen
SRBIJA DOBIJA NOVU VLADU DO POČETKA APRILA! Evo ko bi mogao da dobije ministarsku funkciju - OVA tri imena u igri za premijersko mesto!

Iako zvanični razgovori o sastavu nove vlade još nisu započeli, prema nezvaničnim informacijama, za ključne pozicije već postoje favoriti. Među kandidatima za premijera su trenutna premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, i ministar odbrane Miloš Vučević, kako saznaje Kurir iz više nezavisnih izvora.

Ukoliko ne bude premijer, Siniša Mali će, najizvesnije, ostati na mestu ministra finansija, jer se u tom sektoru odlično snalazi godinama. Za Miloša Vučevića takođe postoji još jedna opcija, a to je mesto ministra pravde. Ana Brnabić bi, kao što ste već i pisali, mogla da vodi i Skupštinu Srbije - kaže dobro obavešteni sagovornik pomenutog medija.

Socijalistima 5 ministarstva?

Kako navode, socijalisti bi mogli da računaju na više resora i njima bi, ovog puta moglo da pripadne 5 ministarskih pozicija.

- Šef socijalista Ivica Dačić ima šansu da ponovo preuzme Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje sada vodi Bratislav Gašić, dok je za funkciju šefa diplomatije viđen aktuelni ambasador u SAD Marko Đurić, koji se, kako je i sam potvrdio, uskoro zastalno vraća u zemlju - navodi taj izvor.

Dodaje da bi, kada je reč o kadrovima iz redova SPS, ministarsko mesto mogao da dobije i Zoran Baki Anđelković.

- On se nezvanično pominje kao neko ko bi mogao da vodi poljoprivredu. Od socijalista šansu da dobije ministarstvo ima i Branko Ružić, dok je malo verovatno da će u izvršnoj vlasti ostati Novica Tončev - pojašnjava.

U vladi bi mogla da se nađu i nova imena, poput Tatjane Macure, koja je viđena za ministarstvo za brigu o porodici, i lidera Zdrave Srbije Milana Stamatovića. Lider SDPS Rasim Ljajić takođe bi mogao da se vrati u vladu, što zavisi od resora koji njegovoj partiji budu ponuđeni.

Podsećanja radi, Skupština Srbije konstituisana je 6. februara potvrđivanjem mandata svih poslanika, a u nastavku sednice, koji bi trebalo da usledi uskoro, trebalo bi da bude izabran i šef parlamenta.

Za to mesto je, pored aktuelnog predsednika Vladimira Orlića i Brnabićeve, viđen i aktuelni ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nikola Selaković.

(Kurir)

BONUS VIDEO: