OPTUŽILI VUČIĆA ZA PODVALU, A UHAPŠEN NJEGOV PROTIVNIK: Tajkunski mediji odmah uzeli u zaštitu novinara koji je pozivao na vešanje predsednika


IZVOR: Republika - 05.06.2023 | 21:34


Naslovna strana sutrašnjeg tajkunskog glasila pokazala je svo licemerje čiji je jedini cilj bezrezervni napad na predsednika države.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Printscreen
OPTUŽILI VUČIĆA ZA PODVALU, A UHAPŠEN NJEGOV PROTIVNIK: Tajkunski mediji odmah uzeli u zaštitu novinara koji je pozivao na vešanje predsednika

Naime, na naslovnoj strani političkog tabloida "Danas" kao glavna tema je pod naslovom "Pravnici: Nošenje lutke Vučića nije krivično delo". 

Ništa to ne bi bilo čudno, jer takav tekst ide uz uređivačku politiku ovog lista, a to je relativizacija nedela opozicije, a beskrupulozna kritika nosioca vlasti, međutim ono što pokazuje licemerje je to što su se danima ranije iznosile govorilo da je u slučaj nošenja obešene lutke predsednika Srbije umešana "UDBA" ili neka druga zvanična obaveštajna bezbednosna agencija.

Za sve to su naravno optužili predsednika, pod objašnjenjem da se radi o nameštaljci.

Foto: Danas

 

 

Međutim, kada se ispostavilo da se radi o licu sa imenom i prezimenom, počinilac krivičnog dela je momentalno uzet u zaštitu tajkunskih medija. Ispostavilo se da se radi o Vučićevom ljutom protivniku.

Podsećamo, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Boško Savković, koji se sumnjiči da je na protestu "Srbija protiv nasilja" 3. juna 2023. godine u Beogradu nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike Aleksandra Vučića, sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje.

Foto: Republika.rs, YouTube/Printscreen

 

Boško Savković se tereti da je izvršio krivično delo Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i na saslušanju je izneo svoju odbranu.