ĐILAS ODJAVIO JEREMICA: Šta će nam referendum kad EU plan nije priznanje Kosova?


IZVOR: Republika - 11.04.2023 | 10:16


Đilas ne podržava inicijativu Vuka Jeremica da se o EU planu izjasne građani na referendumu

Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ nr, ATAImages
ĐILAS ODJAVIO JEREMICA: Šta će nam referendum kad EU plan nije priznanje Kosova?

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas poručio je da plan Narodne stranke Vuka Jeremića da se održi referendum o francusko-nemačkom planu za Kosovo ne želi ni da komentariše, da on mora da se implementira, ali da je u tom sporazumu dobro da nema priznanja, i da se to od Srbije ne može tražiti kao uslov za ulazak u EU.

- Ja ne volim da pričam o drugim sttrankama i ko šta radi niti o drugim političarima. Kritikujem vlast, a evo godinu dana slušam o sebi najstrašnije stvari i da sam izdao i da ćemo ući u Vladu sa Vučićem i da ću biti premijer i gradonačelnik, pa evo prošlo je godinu dana. Što se tiče tog plana mi smo rekli pre mesec dana, taj plan je prihvaćen, ne mora da se potpiše on je sastavni deo poglavlja 35, on je uslov za Srbiju. I nema šta više o tome da se razgovara. On mora da se implementira, njegov sastavni deo je i ZSO - naveo je Đilas.

Naveoo je i da u tom sporazumu dobro to što nema priznanja i što kad postane deo poglavlja 35 od nas se ne može tražiti priznanje za ulazak u EU.

- Što nije nebitno jer je to linija koju ja lično ne bih prešao. A ostalo, da li ćemo da prihvatimo da uz lične karte i saobraćajne dozvole prihvatimo i druga dokumenta pa u čemu je razlika. To je realnost, hajde da pomognemo ljudima koji žive dole. Može Srbija da preko svojih privrednika otvori pet ili deset fabrika u delovima gde žive Srbi, da da dobre plate da ti ljudi ostanu tamo, da uloži u univerzitet u Mitrovici - poručio je Đilas