JEŠIĆ VRATIO TADIĆA NA FABRIČKA PODEŠAVANJA! Bivši predsednik udario na EPS, nekadašnji saborac ga podstio na rane radove!


IZVOR: Republika - 06.04.2023 | 10:24


Boris Tadić, lider SDS i bivši predsednik države, delio je na Tviteru lekcije o vrednosti EPS, pa ga je bivši saborac Goran Ješić podsetio da je u njegovo vreme NIS prodat Rusima u bescenje

Foto: Tanjug/J.Ilić, ST-V.Lukić
JEŠIĆ VRATIO TADIĆA NA FABRIČKA PODEŠAVANJA! Bivši predsednik udario na EPS, nekadašnji saborac ga podstio na rane radove!

Boris Tadić je na pomenutoj društvenoj mreži komentarisao kapitalnu vrednost jednog od naših najvećih JP. 

- Da li je stvarno moguće da je od dolaska SNS-a na vlast 2012. godine do danas kapitalna vrednost EPSa smanjena sa 14 mlrd evra na 3,1 mlrd, kako pokazuju neke procene?! Ministarka energetike mora odmah javnosti da odgovori na ovo pitanje! - napisao je Tadić. 

 

 

U moru tvitova posebno se izdvojio onaj Gorana Ješića, nekadašnjeg visokog funkcionera DS (u vreme kada je na čelu DS bio upravo Tadić). 

- Zašto piše EPS a ja čitam NIS? - napisao je Ješić uz smajli. 

Podsetimo, Vlada Srbije je 2008. prodala 51 odsto NIS-a Gaspromu za 400 miliona evra, iako se u tom trenutku navodilo da je procenjena vrednost NIS-a, u stvari, 2,2 milijarde evra! Na potpisivanje posla u Moskvu išli su tadašnji premijer Vojislav Koštunica, predsednik Srbije Boris Tadić, kao i ministar za infrastrukturu Velimir Ilić.