PRIVEDEN ČEDA JOVANOVIĆ! Pretio poznatom advokatu BATINAMA I "PRIVATNOM POLICIJOM"!


IZVOR: Republika - 14.02.2023 | 23:44


Iako je se prvobitno pojavila vest da je Jovanoviću određeno zadržavanje do 48 sati, ispostavilo se da je posle saslušanja u policiji pušten na slobodu.

Foto: printscreen/Kurir TV
PRIVEDEN ČEDA JOVANOVIĆ! Pretio poznatom advokatu BATINAMA I "PRIVATNOM POLICIJOM"!

Čedomir Jovanović, lider LDP-a, priveden je večeras jer je pretio advokatu Nemanji Aleksiću.

Iako je se prvobitno pojavila vest da je Jovanoviću određeno zadržavanje od 48 sati, ispostavilo se da je posle saslušanja u policiji pušten na slobodu.

Avokat Nemanja Aleksić je objasnio da mu je Jovanović pretio batinama i svojom "privatnom policijom" zbog čega ga je prijavio.

On je pre izvesnog vremena počeo da vrši pritisak u vezi s jednim procesom u kome on nema baš nikakvu ulogu, niti je stranka, niti je na bilo koji način povezan sa ovim postupkom - naveo je Aleksić za Kurir.

Dodaje da je proces trajao 12 godina, a da je pre desetak dana sud je naložio izvršenje. Međutim, tada se pojavio Jovanović i počeo da preti.

- Počeo je da vrši pritisak i na izvršitelja, što je van svakog kodeksa kodeksa i profesionalne etike. Od nje je tražio da odloži izvršenje za 10 dana. Međutim, pošto je su već angažovani brojni resursi državnih organa to nije bilo moguće. Tada je u razgovoru sa koleginicom advokatom rekao da prenese advokatu Nemanji Aleksiću, to jest meni, da će da dobije batine i dodao da će dovesti svoju privatnu policiju - naveo je advokat.

Dodaje da je bio na putu ka Novom Sadu kada mu je preneseno da mu je prećeno. Slučaj je prijavio policiji, a posle određenog vremena prijava je prosleđena u Beograd i Jovanović je uhapšen.

 

Bonus video: