ROBNE REZERVE SU PUNE! Ministar Momirović obišao skladišta u Šapcu: NEMA RAZLOGA ZA BRIGU!


IZVOR: Republika - 19.01.2023 | 13:48


Vlada Republike Srbije je kroz robne rezerve obezbedila više nego dovoljno osnovnih životnih namirnica u našim skladištima.

Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija
ROBNE REZERVE SU PUNE! Ministar Momirović obišao skladišta u Šapcu: NEMA RAZLOGA ZA BRIGU!

- Na teritoriji cele države, nalazi se stotine hiljada tona pšenice i kukuruza, više od 11 hiljada tona šecera, 11 hiljada tona soli, 11 hiljada litara ulja i zato građani mogu da budu apsolutno spokojni - poručio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas obišao skladište merkatilne pšenice u skladištu skladištara DPS KLAS GROUP u Šapcu, za potrebe Republičke direkcije za robne rezerve.

Ministar je istakao da Srbija vodi odgovornu politku, te da je tržište u Srbiji poptuno stabilno.
- Inflaciju i rast cena, na teritoriji cele Evrope, koji su uzrokovani ratom na Istoku Evrope, ne možemo ignorisati, ali ono što mi možemo i što uspevamo jeste da obezbedimo najniže cene pre svega hleba, ali i ostalih osnovnih životnih namirnica kao što su so, šecer i ulje - rekao je ministar Momirović.

POGLEDAJ GALERIJU

On je dodao da je cilj zaštititi najugroženije građane naše zemlje, obezbediti niske cene za osnovne životne namirnice, ne dozvoliti da se inflacija otrgne kontroli, a s obzirom da smo u prethodnom periodu dokazali da se uspešno nosimo sa krizom, gradani treba da imaju poverenja u svoju državu.

Momirović je podsetio da je Šabac grad koji je neverovatno uznapredovao u prethodnim godinama, da se u gradu oseća nova energija, rast životnog standarda, osećaju se pozitivne posledice investiranja u infrastrukturu i druge javne investicije što samo potvrđuje činjenicu da je u prethodnom periodu zajednički urađen zaista veliki posao.

Obilasku skladišta merkatilne pšenice prisustvovao je predsednik kompanije DPS KLAS GROUP Dragan Popović, kao i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić koji su se tom prilikom zahvalili ministru na poseti i pojasnili koja je osnovna delatnost ove firme kao i koliki je njen značaj za grad Šabac.

Kompanija DPS KLAS GROUP je najveća kompaniji u našoj zemlji kada je reč o preradi pšenice, a u njihovim silosima skladišti se merkantilne pšenice u kolicini od 20.000 tona.