STRAŠNO JE ŠTO SE NE ZNAJU NI UBICA NI NALOGODAVAC! Milena Ivanović na godišnjicu ubistva Olivera: NE VERUJEM PRIŠTINI!


IZVOR: Republika - 16.01.2023 | 11:34


Udovica lidera lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija i pravda" Olivera Ivanovića ubijenog pre pet godina u Kosovoskoj Mitrovici, Milena Popović izjavila je danas da je poražavajuće što se ni posle pet godina ne zna ko je počinio ubistvo, kao ni ko je nalogodavac.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC
STRAŠNO JE ŠTO SE NE ZNAJU NI UBICA NI NALOGODAVAC! Milena Ivanović na godišnjicu ubistva Olivera: NE VERUJEM PRIŠTINI!

- Još strašnije od toga je što mi se čini kako vreme prolazi da se sve više udaljavamo od potencijalne istine koju treba da dobijemo , ali ja i dalje verujem u pravdu i verujem u to da ćemo konačno da dođemo do istine i imena ljudi koji su pre svega naložili ovo ubistvo - kazala je ona za Tanjug.

Na pitanje da li ima neke informacije o ubistvu koje će podeliti sa državnim organima Srbije ili na suđenju koje se odvija u Prištini, Ivanović podseća da je njeno svedočenje odloženo i navodi da će u jednom od dva termina na suđenju u martu ili februaru izneti svoja saznanja, dodajući da se nada da će to pomoći da se ubice privedu pred lice pravde.

- Imala sam poziv da 11. januara svedočim u Prištini, međutim ja sam zamolila da se odloži zbog trenutne političke sutucije na KiM koja nije nimalo prijatna - navela je ona.

Istakla je da nema poverenja u pravosudni sistem privremenih pristinskih institucija, zbog suđenja koja se stalno odlažu i toga što je istraga nekoliko puta pokretana.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

- Imamo promenu tužioca, to govori o tome da neko želi da prolongira tu istragu iz nekog razloga. Daću svoj iskaz, nadam se da će to pomoći da se ubice pronađu - kazala je ona.

Na pitanje koliko joj znači podrška državnog vrha Srbije budući da su predsednik naše zemlje i premijerka prisustvovali pomenu, ističe da joj podršku pružaju stalno, kao i sinu Bogdanu.

- Podršku nam pružaju tokom čitave godine i ne samo meni nego i Bogdanu. Drago mi je što smo danas u ovolikom broju svi odali počast Oliveru - navodi ona.

Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca u leđa ujutru 16. januara 2018. godine ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici. Sahranjen je 18. januara godine, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.