DEMO BERIŠA ZAGRMEO - KURTIJU NIŠTA NIJE SVETO: Nikada pre Albanci nisu napadali Srbe na ovaj sveti praznik!


IZVOR: Republika - 06.01.2023 | 21:09


Aljbin Kurti se ponovo povampirio i pokazao da mu ništa nije sveto - kaže Beriša.

Foto: Printscreen/YouTube/Novo jutro
DEMO BERIŠA ZAGRMEO - KURTIJU NIŠTA NIJE SVETO: Nikada pre Albanci nisu napadali Srbe na ovaj sveti praznik!

Matica Albanaca Srbije najoštrije osuđuje napad na srpske mladiće iz Gotovuše, poslao je u dopisu portalu Kosovo onlajn predsednik ovog udruženja Demo Beriša.

- Nikada u istoriji nije zabeleženo da Albanci napadaju Srbe na ovaj sveti praznik. Aljbin Kurti se ponovo povampirio i pokazao da mu ništa nije sveto. Svima koji obeležavaju praznik sretno Badnje veče i da se nikad više ovo ne ponovi - poručio je Demo Beriša.

Da podsetimo, dvojica srpskih dečaka, rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Deca su u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

Oni su zadobili prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi.

- Reč je očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske dece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi.

Iako je više očevidaca videlo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija je vozilo pustila.

Ovakav napad direktna je posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić.

Zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povrrđenima pružiti svu neophodnu pomoć - navela je danas u saopštenju Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

BONUS VIDEO