SLUČAJ "GROCKA", NOVI ČIN: Traženo izuzeće tužioca Milovanovića!


IZVOR: Republika - 14.12.2022 | 10:30


Slučaj paljenja kuće novinaru Milanu Jovanoviću, za šta je optužen bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović, dobio je novi čin pošto je zatraženo izuzeće tužioca Predraga Milovanovića, saznaje Republika.

Foto: printscreen
SLUČAJ "GROCKA", NOVI ČIN: Traženo izuzeće tužioca Milovanovića!

Milovanović, inače član Državnog veća tužilaca i zamenik javnog tužioca u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, u žižu pažnje javnosti dospeo je nedavno, nakon što je otkriveno da je napravio skandal u Palati pravde pošto je psovao i vređao zaposlene nazivajući ih "indijancima".

Foto: youtube.com/RTV Marš HD Valjevo

Milan Jovanović, novinar portala "Žig info"

Takođe, kako je Republika već pisala, Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović podneo je 17. novembra prijavu disciplinskom tužiocu Državnog veća tužilaca (DVT) protiv Milovanovića, jer se dan ranije na stepeništu u Palati pravde ponašao agresivno prema njemu, grubo ga uvredio i opsovao, i to u prisustvu drugih kolega i stranaka, nakon čega je reagovala sudska straža.

Kako smo već pisali, u istom danu, Milovanović je bio i glavni akter incidenta na Mirijevu, pošto je bez ikakvog povoda prišao mlađem bračnom paru koji se raspravljao na ulici i počeo da im se meša u komunikaciju.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Dragoljub Simonović

Inače, Milovanović je bio tužilac u slučaju "Grocka", sve do prvostepene presude kojom je na četiri godine i tri meseca zatvora sud osudio tadašnjeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića.

Simonović je osuđen kao naručilac paljenja kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića u decembru 2018. godine u Vrčinu.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu iz februara 2021. i naložio ponovno suđenje.