DRAMATIČNA IZJAVA PUTINOVOG POSLANIKA: Ruska odbrana Srba na KiM trenutno nema mnogo šansi za uspeh!


IZVOR: Republika - 12.12.2022 | 13:37


Poslanik Jedinstvene Rusije Oleg Morozov ocenio je da bi Ruska Federacija trebalo da brani prava Srbije, ali je ocenio da takva inicijativa nema mnogo šanse za uspeh.

Foto: Tanjug/AP
DRAMATIČNA IZJAVA PUTINOVOG POSLANIKA: Ruska odbrana Srba na KiM trenutno nema mnogo šansi za uspeh!

- Rusija treba da stane na stranu Srbije i ponudi usluge posredovanja - ocenio je poslanik Ruske Dume za Sputnjik.

- Rusija bi naravno trebalo da ponudi usluge posredovanja Srbiji i brani njena prava, ali nema mnogo šanse za uspeh. Ali šanse će biti znatno veće nakon naše vojne i političke pobede u Ukrajini - dodao je on.

Njegova izjava dolazi u izuzetno osetljivom trenutku s obzirom na to da je situacija na Kosovu i Metohiji danima napeta zbog torture koju po nalogu samozvanog premijera Aljbina Kurtija sprovode pripadnici ROSU.

Foto: Tanjgu/AP

 

Peskov: Prava Srba da budu osigurana

Kremlj se zalaže za apsolutno poštovanje svih prava kosovskih Srba u kontekstu još jednog zaoštravanja situacije u regionu, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Mi se, naravno, zalažemo za to da sva prava kosovskih Srba budu apsolutno osigurana i da se ispune sve obaveze koje su strane preuzele prema dokumentima koji su relevantni za ovu situaciju - rekao je on novinarima, koji se obraćaju građanima Beograda.