KURTI OTVORENO PRETI: Nakon što je Vučić najavio povratak 1.000 vojnika na KiM, lažni premijer podivljao - odgovorićemo svom snagom!


IZVOR: Republika - 10.12.2022 | 22:55


Kurti je rekao da Priština ne želi sukob, ali da će na agresiju "odgovoriti svom snagom" koju ima.

Foto: Tanjug/AP
KURTI OTVORENO PRETI: Nakon što je Vučić najavio povratak 1.000 vojnika na KiM, lažni premijer podivljao - odgovorićemo svom snagom!

Premijer privremenih kosovskih institucija KiM Aljbin Kurti izjavio je večeras da Priština ne želi sukob sa Srbijom, ali da će "na agresiju odgovoriti svom snagom" koju ima.

- Srbija već nekoliko dana preti Кosovu agresijom. Predsednik i premijer Srbije pozivaju na povratak hiljadu vojnika kaže pozivajući se na Rezoluciju 1244 UN. Žele dvostruki koraka unazad. Prvi je povratak u vreme (Slobodana) Miloševića i rata. Drugi je da se pitanje Кosova vrati u UN i što dalje od EU. Кao odgovor na predlog EU koji podržavaju Francuska, Nemačka i SAD, žele povratak u UN gde se nalazi veto Rusije i Кine - naveo je Kurti na Fejsbuku.

Kurti je dodao da Priština ne želi sukob i da će na agresiju "odgovoriti svom snagom" koju ima.

- Svako neosuđivanje ovog orkestriranog nasilja EU i SAD ohrabriće zvanični Beograd na dalje podsticanje na destabilizaciju. Zločinci i rusofili će propasti. Кosovo će pobediti - navodi Kurti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, podsetimo, pokazao je večeras tokom obraćanja javnosti nakon hapšenja Dejana Pantića niz dokumenata i fotografije koje svedoče o dešavanjima na Kosovu i Metohiji prethodnih dana.

Vučić je otkrio da će Priština 15. decembra podneti zahtev za članstvo u EU i naglasio da je usaglašen tekst kojim će biti upućen zahtev komandantu Kfora da obezbedi raspoređivanje pripadnika vojske i policije Srbije.

- Rezolucijom SB UN 1244 potvrđeno je da će dogovorenom broju srpskog vojnog i policijskog osoblja biti dozvoljeno da se vrati. Do sada sa KFOR-om nisu vođeni razgovori o povratku srpskog osoblja - navodi se u zahtevu.

BONUS VIDEO