KAKVA SPRDNJA! Sami se ugase, pa optužuju druge da ih gase: Junajted grupo, dosadila si i Bogu i narodu!


IZVOR: Republika - 07.12.2022 | 11:34


Dragan Šolak je sličan cirkus priredio pre skoro tri godine, kada je tražio da Telekom izbaci njegove kanale iz ponude, a onda pokrenuo hajku zbog “gušenja medija”

Foto: printscreen
KAKVA SPRDNJA! Sami se ugase, pa optužuju druge da ih gase: Junajted grupo, dosadila si i Bogu i narodu!

Kao što su pre koju godinu sami isključili TV N1 iz kablovske mreže Telekoma, pa optužili ovu kompaniju da ih “guši”, tako su sada obustavili emitovanje svojih programa i proglasili da u Srbiji više nema slobodnih medija! 

Da nije tužno, bilo bi smešno. A da krajnje jadno ne ponavljaju već viđeno, možda bi im najnovija PR akcija bila, pošto je svakako besmislena, bar originalna. 

Samoproglašeni “slobodni mediji” Nova S i N1, koji svakog dana savijaju kičmu pred svojim velikim gazdom Draganom Šolakom, juče su poslušnički izvršili još jedno njegovo naređenje i obustavili emitovanje TV programa na 24 sata, tvrdeći da time simbolično dokazuju da u Srbiji, osim njih, nema medija koji su slobodni. 

Ali, jedino od čega su Šolak i njegovi medijski službenici slobodni su čast, principi i patriotizam. Svoju akciju zakazali su na dan samita EU - Zapadni Balkan, u iluziji da su mnogo bitni da će neko od evropskih zvaničnika to tamo uopšte da registruje, kamoli da se tim povodom oglasi.  

U isto vreme, na isti dan, tajkun Šolak je angažovao svoje političke poslušnike iz (lažnog desničarskog!) dela srpske opozicije da se u Savetu Evrope žale na “gušenje slobode medija u Srbiji”.  

Eto, ujedinjeni u mržnji prema sopstvenoj zemlji, takozvani veliki nacionalisti iz dela opozicije lepo sarađuju sa Draganom Šolakom, “slučajnim Srbinom” i belosvetskim tajkunom, koji u zapadnim medijima naručuje i skupo plaća tekstove gde se Srbija optužuje za ratne zločine!  

Pritom, egzibicija sa obustavom TV programa samo je repriza sprdnje koju su Šolak i njegovi čauši priredili pre skoro tri godine. 

U januaru 2020. godine, nakon što su na adresu kompanije Telekom Srbija poslali nezakonit ugovor za dalju saradnju i distribuciju TV N1 kod operatera Supernova, iz Junajted grupe, vlasnika N1 i ostalih, poslali su nalog da se hitno ugase njihovi kanali u ovoj mreži. 

Kada je Supernova postupila po nalogu Junajted grupe i prestala da emituje N1, Šolak i ekipa su pokrenuli pravu hajku i protiv Telekoma i protiv države Srbije, optužujući ih za gušenje medija!  

Zbog ove manipulacije, koja predstavlja drastično narušavanje poslovne reputacije, Telekom Srbija je tužio odgovorne pred sudom u Švajcarskoj, gde je Šolakovo zvanično prebivalište, u luksuznoj vili na Ženevskom jezeru. 

I sada opet rade isto, sami sebe ugase, pa optužuju druge za nekakav medijski mrak! Junajted grupo, gospodine Šolak, dosadili ste Bogu i narodu, ponavljate se, sjašite više, bre.