NIJE TO PITANJE MOJE SUJETE, BEOGRAD ĆE JOŠ JEDNOM RAZMISLITI: Vučić o učestvovanju na samitu Zapadni Balkan-EU!


IZVOR: Republika - 02.12.2022 | 12:12


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na konferenciji za novinare posle sastanka sa komesarom EU Oliverom Varheljijem da će zvanični Beograd još jednom razmotriti odluku o učestvovanju na samitu EU - Zapadni Balkan u Tirani.

Foto: printscreen
NIJE TO PITANJE MOJE SUJETE, BEOGRAD ĆE JOŠ JEDNOM RAZMISLITI: Vučić o učestvovanju na samitu Zapadni Balkan-EU!

Predsednik je naglasio da je o tome razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić koja smatra da je Srbiji mesto na tom samitu.

- To nije pitanje moje sujete i spreman sam da još jednom razmotrimo tu odluku - rekao je šef države.

- Stav premijeke Brnabić i Varheljija je da je važno da Srbija bude tamo, donećemo odluku u narednim danima - naglasio je Vučić.

Predsednik je, kako je Republika već pisala, naveo da sve što je rekao o Radi Trajković i Nenadu Rašiću, misli i danas.

Foto: Printskrin: TV Pink

 

Šef države otkrio je tokom obraćanja i šta mu je jedan strani diplomata o ponašanju privremene vlasti u Prištini i kršenje sporazuma.

- Ja sam čuo od jednog diplotame, stvarno dosta tih priča o dve strane, jer smo svaki put mroali da gasimo požar i da se borimo za mir i stabilnost i posle deste meseci se vidi da su lagali od prvog trenutka. It's enough! To mi je rekao. Dosta je! - istako je šef države.

Vučić je podvukao da je situacija na KiM uzavrela i da su Srbi i južno od reke Ibar spremni da napuste institucije samozvane države.

Sa druge strane, evropski komesar ocenio je da se nalazimo na "ključnoj raskrsnici" i da je "Srbija potrebna za stolom na sastanku u Tirani".