ŠUTANOVAC RASKRINKAO PRIŠTINU: Prvi ste odbili nemačko-francuski predlog!


IZVOR: Republika - 08.11.2022 | 10:10


Šutanovac je istakao da Aljbin Kurti sve vreme spinuje i uverava međunarodnu zajednicu da je Srbija uvek dežurni krivac.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
ŠUTANOVAC RASKRINKAO PRIŠTINU: Prvi ste odbili nemačko-francuski predlog!

Bivši ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je danas da je ipak Priština ta koja je prva odbila nemačko-francuski predlog.

Iako Kurti spinuje, a drugi trenduju kako je Srbija odbila nemačko-francuski predlog sporazuma i time postala remetilački faktor, činjenica je da je prištinski pregovarač Bislimi prvi rekao da je za Prištinu predlog neprihvatljiv - napisao je Šutanovac na Tviteru.

Kako je očigledno manje važno što Priština odbija predlog, a Srbija je zbog mnogo čega, nekad sa razlogom a nekad i bez razloga, uvek dežurni krivac, Kurti preuzima inicijativu i ubedjuje medjunarodnu javnost da je Srbija ta koja ruši sporazum! -

 

 

On ističe i da Aljbin Kurti nastavlja da spinuje, pa pored toga što u jednačinu ubacuje Rusiju i Kinu, a namerno ne pominje Sjedinjene Američke Države, naknadno dodaje da je razlog odbijanja predloga u stvari borba za vlast izmedju Vučića i Dačića.

I sve to može da prodje samo kod onih koji nisu objektivni ili imaju interes u podršci Prištini. Međutim, Beograd i Priština su potpisali sporazum čiji žirant je EU. Političari iz EU su bili toliko zadovoljni da su očekivali Nobela za sporazum. Ko god da ga je potpisao, taj je obavezao i Beograd i Prištinu na ispunjenje potpisanog, a to je početak i kraj. Svako ko veruje u medjunarodni pravni poredak, u međunarodne odnose… zna da se sporazumi moraju ispunjavati. Sve drugo je apsolutno neprihvatljivo.-

Šutanovac se osvrnuo i na Kurtijevu politiku nazvavši je "šibicarenjem".

Oduševljavati se kurtijevim političkim umećem ravno je oduševljavanju šibicarem koji vam na ulici vrti šibice i vara vas na očigled svih prisutnih. Konačno, videćemo da li kosovsko političko društvo razmišlja na ekstreman način kao Kurti ili će se pojaviti neki glas razuma i u kosovskom parlamentu.-

Podsetimo, kriza na Kosovu i Metohiji poslednjih dana uzima maha. Nakon što je smenjen major Nenad Đurić, jer nije želeo da kažnjava Srbe koji ne žele da preregistruju svoja vozila, kosovske institucije napustili su i ostali Srbi, jer nisu više mogli da trpe teror i bezakonje Kurtijeve vlade.

BONUS VIDEO: