IZABRANA NOVA VLADA SRBIJE: Ministri položili zakletvu! PRISUSTVOVAO I PREDSEDNIK VUČIĆ: Očekujem od vas da vam interesi Srbije i našeg naroda budu jedini cilj(VIDEO)


IZVOR: Republika - 26.10.2022 | 17:55


Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas posebnu sednicu, na kojoj su izabrali novu Vladu Srbije.

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg
IZABRANA NOVA VLADA SRBIJE: Ministri položili zakletvu! PRISUSTVOVAO I PREDSEDNIK VUČIĆ: Očekujem od vas da vam interesi Srbije i našeg naroda budu jedini cilj(VIDEO)

Predsednik Aleksandar Vučić oglasio je nakon izbora nove Vlade Srbije u Skupštini.

- U ovim teškim i nestabilnim vremenima Srbiji je potrebna vlada koja će znati da sačuva mir, nastavi ekonomski napredak i odbrani nezavisnost i slobodarski duh naše zemlje. Očekujem od vas da vam interesi Srbije i našeg naroda budu jedini cilj, a da vas rad, znanje i čast uvek vode ka njegovom ostvarenju. Želim vam mnogo uspeha na tom putu. Živela Srbija - napisao je Vučić na svom profilu na Instagramu.

Članovi Vlade položili zakletvu

- Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije - reči su zakletve koju će izgovoriti novi ministri.

Vučić stigao u Skupštinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Skupštinu gde je prisustvovao polaganju zakletve ministara nove Vlade Srbije.

Predsednika Vučića su poslanici pozdravili aplauzom dok je ulazio u salu Narodne skupštine.

Određena pauza od 20 minuta

Predsedavajući Skupštine Vladimir Orlić odredio je pauzu u trajanju od 20 minuta kako bi se članovi Vlade pripremili za polaganje zakletve. 

IZABRANA NOVA VLADA SRBIJE

"Za" je glasalo 157 poslanika od 225.

"Protiv" je glasalo 68 poslanika.

Uzdržanih nije bilo. 

25 poslanika je bilo odsutno. 

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić je u utorak predstavila ekspoze napisan na 76 stranica podeljenih u nekoliko celina, nakon čega je predložila novi kabinet, koji će pored premijerke imati još 28 ministara - od kojih su trojica bez portfelja.

Predsednik skupštine Vladimir Orlić rekao je da počinje glasanje o predlogu za sastav nove Vlade, a zatim najavio utvrđivanje kvoruma.

Brnabić zapušila usta “patriotama”: Šta me žulja u Proglasu? Žulja me to što ga potpisuju ljudi koji su 2001. pustili Kurtija iz zatvora!

Opozicija briljira u Skupštini! Ne znaju da se BDP računa u evrima pa napali vlast! Brnabić im poručila: Sledeći put računajte u jenima!

BRNABIĆ ODGOVORILA PSG: Zašto ste glasali da Tačijeva DPK budeo deo LIBSEEN - šta je tu liberalno, vađenje i prodavanje ljudskih organa na crnom tržištu?

 

Bonus video: