PREDSTAVNICA PRIŠTINE U SB UN SRBE NAZVALA GENOCIDNIM: Donika održala sraman govor!


IZVOR: Republika - 18.10.2022 | 20:50


Šefica diplomatije privremenih institucija u Prištini Donika Gervala Švarc skandaloznim govorom obatila se Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, napadajući Srbiju i njenog lidera.

Foto: Profimedia
PREDSTAVNICA PRIŠTINE U SB UN SRBE NAZVALA GENOCIDNIM: Donika održala sraman govor!

Šefica diplomatije privremenih institucija u Prištini Donika Gervala Švarc nakon Ministra spoljnjih poslova Srbije Nikole Selakovića, obratila se Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija i iznela niz neistina na temu Srbije i njenog lidera Aleksandra Vučića.

Donika, ispred koje se nalazila samo tabla sa njenim imenom, a ne kao kod drugih učesnika Saveta bezbednosti ispred kojih je stajalo ime države koju predstavljaju.

Predstavnica Prištine Donika Gervala Švarc prilikom predstavljanja polugodišnjeg izveštaja generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o KiM govorila je o "genocidnoj Srbiji i njenom predsedniku Vučiću".

- Kosovo će podneti zahtev za prijem u Savet Evrope jer smo napredovali u vladavini prava. Takođe, podnosima zahtev za prijem u EU, kao i u NATO. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preti našim građanima i nastavlja genocidnu politiku Slobodana Miloševića. Srbija je počinila genocid na Kosovu, silovali su naše žene, ubijali muškarce, maltretirali decu. Srbija je usko povezana sa Rusijom koja je najveće zlo u svetu. Srbija je na drugom mestu. Vučić ulaže u vojsku, održava vojne vežbe sa Rusijom. Srbija je najveća pretnja regionu. Kada pričamo o dijalogu, on mora imati samo jedan cilj - međusobno priznanje. Država Kosovo je gotova stvar - rekla je predstavnica Prištine. 

Na sednici SB UN o KiM govorio je i srpski šef diplomatije Nikola Selaković, a više o njegovom govoru pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO: