LUDILO NA N1! Vučić im kriv, jer su nam Hrvati zabranili naftu!


IZVOR: Republika - 06.10.2022 | 13:47


Nakon današnje sramne odluke Evropske unije da na insistiranje Hrvatske i Srbiji uvede sankcije po pitanju ruskog gasa, N1 je dovela "stručnjake" koji će ovu odluku komentarisati.

Foto: Printscreen/Twitter/LaziDetektor
LUDILO NA N1! Vučić im kriv, jer su nam Hrvati zabranili naftu!

- Ja mislim da je ovo posledica dugogodišnjih loših odnosa između Beograda i Zagreba.  Naravno tu obe strane snose određen deo krivice, međutim mislim da dobar deo krivice leži u Beogradu, jer mi nemamo dobre odnose ni sa Zagrebom, ni sa Sarajevom, niti sa Podgoricom u ranijem periodu - rekao je Aleksandar Popov, inače dobar prijatelj Stjepana Mesića.

 

 

- Ova retorika koja je pojačana u poslednjih pola godine, možda i više, koja dolazi iz Boegrada, jako nije dobra, jer ako predsednik i njegovi sardnici premijera susedne zemlje nazivaju podanikom i upućuju druge oštre strelice u pravcu Zagreba, onda se dobije i adekvatan dgovor iz Zagreba. Prvo verbalan, a evo sada je došao, u kritično vreme, u momentu snabdevanja energentima - rekao je na N1.

- Ja mislim da je naša vlast morala da bude daleko konstruktivnija u odnosima  u regionu. Ne mislim da je samo ona kriva, ali dobar deo krivice leži na njoj, zato što imamo tako loše odnose sa jednom zemljom Evropske unije koja može u mnogo čemu da nas saplete! -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Pragu da će njegov odgovor na poteza Hrvatske na čije je insistiranje onemogućen uvoz ruske nafte preko Janafa, a što je obuhvaćeno novim paketom sankcija protiv Rusije, biti pristojan, ozbiljan i dalekosežan.

- Moj odgovor biće pristojan, ozbiljan i dalekosežan - rekao je predsednik Vučić na pitanje novinara danas u Pragu.

BONUS VIDEO: