OPTUŽENOM RATNOM ZLOČINCU KADRIJU VESELJIJU PRODUŽEN PRITVOR! Haški sud strahuje od mogućeg BEKSTVA i uticaja na svedoke


IZVOR: Republika - 27.09.2022 | 08:10


Specijalozovana veća u Hagu produžila su pritvor bivšem predsedniku Skupštine (tzv.) Kosova Kadriju Veseljiju, saopštio je Specijalni sud.

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
OPTUŽENOM RATNOM ZLOČINCU KADRIJU VESELJIJU PRODUŽEN PRITVOR! Haški sud strahuje od mogućeg BEKSTVA i uticaja na svedoke

U obrazloženju odluke, specijalni sud je naveo opasnost od bekstva, uticaj na svedoke, uništavanje dokaza.

Protiv Veseljija i još trojice optuženih vođa bivše OVK, Hašima Tačija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija Kancelarija Specijalizovanog tužioca je krajem aprila proširila optužnicu u kojoj ih tereti da su počinili i ratne zločine u Gnjilanu, Budakovu i Semetištu.

Foto: Tanjug/AP

Hašim Tači

Optužnica protiv ove četvorice potvrđena je 26. oktobra 2020. godine i prema njoj, terete se da su sa drugim članovima udruženog zločinačkog poduhvata imali zajednički cilj da obezbede i vrše kontrolu nad celim(tzv.) Kosovom uz pomoć zastrašivanja, maltretiranja, upotrebe nasilja i eliminacije onih koje smatraju političkim protivnicima.

Foto: Tanjug/AP

Kadri Veselji

Odbrana Veseljija je nekoliko puta ove godine tražila da se on pusti da se brani sa slobode, ali je Specijalni sud sve te zahteve odbio.