POZNATI PITANJIMA REŠETALI LEGENDARNOG TRENERA: Prodao bih državu za ličko varivo!


IZVOR: - 20.01.2018 | 06:00


Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je otvoreno, bez dlake na jeziku za Srpski telegraf priznao po koju cenu bi izdao državu. Govorio je i o danima kada su ga sa terena oficiri sa pištoljima i u pidžamama terali sa terena. Bez ustezanja se prisetio prvog zaljubljivanja, ali je i otkrio zašto je po njemu Toni Kukoč najbolji igrač kojeg je trenirao.

Foto: Tanjug/AP

Božidar Maljković

Slobodan Stefanović, glumac

Jeste li gurman? Dajte neki brzinski recept za vaše omiljeno jelo.

- Na prvi pogled bi se reklo da sam gurman. Prodao bih državu za ličko varivo! Imam sjajan recept: prvo se odvojeno priprema pasulj sa mesom i kupus sa lukom. Potom se sve sjedini u harmoniju ukusa!

Nenad Krstić, bivši košarkaš Srbije

 Je l' teže sada ili kada ste bili trener?

- Neuporedivo teže je bilo kao trener pošto su nečasne sudije mogle da budu protagonisti u ishodu magične igre - košarke.

Foto: Starsport

Boban Bajković, nekadašnji fudbalski golman

Da li ste razmišljali o fudbalskoj karijeri?

- Košarkaši Ušća, kluba koji sam osnovao, osvajali su turnire u malom fudbalu. Nije li za mene loše ispalo što je ipak košarka prevagnula?

Marko Simonović, košarkaš Zenita

Ko je najbolji igrač kog ste trenirali?

- Toni Kukoč! Neverovatan igrač koji je mogao da igra i brani svih pet pozicija.

Goran Knežević, ministar

Nedostaje li vam atmosfera sa terena?

- Dragi Gorane, nedostaje mi koliko i tebi otkada si prestao da igraš. Često se budim usred noći jer u snu proživljavam utakmice.

Foto: Tanjug

Boško Ničić, SNS

Kao predsednik Olimpijskog komiteta, uskoro dolazite u Zaječar. Hoćete li pomoći da napokon dobijemo atletsku stazu u okviru atletsko-fudbalskog stadiona, a možda jednog dana i prvog olimpijskog reprezentativca iz Timočke Krajine?

- Uvek volim da posetim jug Srbije. U narednom periodu Olimpijski komitet Srbije doći će u Bor, Kruševac, Kraljevo, Zaječar i mnoge druge gradove. Boško, ako je atletska staza nužna, napravićemo je s ponosom kao sve što smo do sada radili.

Miljan Damjanović, SRS

Prvo ste podržavali Đilasa, a onda se borili protiv njega i postali predsednik OKS. Da li možemo da očekujemo da ćete udariti i na Vučića jednog dana kada politički oslabi?

- Kakva gomila budalaština na tako malom prostoru. Plašim se za karijeru ovog čoveka i njegove stranke.

Miroslav Parović, Narodni slobodarski pokret

Ko je bolji trener, vi ili ćerka Marina?

- Ne znam ko je bolji, ali znam ko je iskusniji. Mi naše medalje i kupove ne delimo, već ih sabiramo. To je naše porodično blago.

Aleksandar Popović, DSS

Prijatelju, koja vam je najdraža uspomena iz starog kraja?

- Dragi Aleksandre, noćni basket u Šest kaplara je legendaran. Igrali bismo ga do zore da nas oficiri sa pištoljima i u pidžamama nisu terali. Osnivanje kluba Ušće mi je vrlo draga uspomena, kao i barsko kupanje i bambusi iza pruge gde se rodila i velika ljubav sa mojoj Gordanom, koja traje decenijama.

Andrija Kuzmanović, glumac

Koja vam titula najviše znači?

- Bez ikakve sumnje to je prva titula sa Jugoplastikom u finalu protiv Partizana. To je moja utakmica života, da sam taj duel izgubio, ne bi me bilo nigde, kao ni najboljeg kluba u istoriji pošto su novinari upravo Jugoplastiku proglasili za najbolji tim svih vremena.